Oude psalmen in een nieuwe jas

Veendam - Op zaterdag 4 november is er in de Grote Kerk aan de J.G.Pinksterstraat 5 te Veendam een liedboekmiddag, deze keer rond nieuwe liederen die rechtstreeks afgeleid zijn van de oude psalmen.
Psalmen zijn misschien wel de oudste liederen ter wereld (3000 jaar oud!). In kerken en kloosters worden ze nog wekelijks of zelfs dagelijks gezongen. De emoties die de psalmen beschrijven én oproepen zijn uiteenlopend, het is zeker niet ‘één pot nat’! Menigeen heeft een haat-liefde verhouding met de psalmen omdat tekst of melodie niet of niet meer aanspreken, onbegrijpelijk zijn, als ouderwets worden ervaren. Toch blijven die oude psalmen tekstdichters en componisten inspireren om te zoeken naar nieuwe, poëtische teksten en melodieën om e.e.a. opnieuw onder woorden te brengen. Het is interessant daar eens kennis mee te maken.

De liedkeus en de begeleiding is in handen van organisten Gert Jan Farenhorst, Rolf Wassens en Doewe Kraster. Er zijn korte toelichtingen en twee pauzes om de stem even rust te geven.

Ieder die het leuk lijkt om mee te komen zingen is van harte welkom. Kaarten zijn vooraf en aan de zaal te koop. Op 10 maart 2018 is de volgende liedboekmiddag, dat is een ‘special’ in het kader van Meertmoand dialectmoand.

Reactie toevoegen