Verse groenten en fruit bij Dallinga

In de winkel van Dallinga te Spitsbergen in Zuidbroek worden, naast aangekochte soorten, veel zelf geteelde, verse groenten verkocht. De eigen teelt bestaat uit bloem-, spits-, rode- en witte kool, tuinbonen en boerenkool (met stronk). 
Verse groenten en fruit bij Dallinga
Deze week worden de eerste winterpenen gerooid, bestemd voor consumptie, maar de meeste gaan weg als voer voor paarden, schapen, konijnen. 
De eigen geteelde aardappelen komen in het voorjaar van de zandgrond in Spitsbergen (Premiere, Frieslanders, Doré. Later worden deze rassen geteeld op kleigrond, naast de winteraardappel Bildtstar. Irene aardappelen worden aangekocht. 
Naast de eigen geteelde producten worden er iedere dag verse groenten en vele soorten fruit geleverd door een groothandel. Vers fruit, zoals Elstar- en Jonagoldappelen, diverse perensoorten, stoofappels en stoofperen (Gieser Wildeman), komen van een kweker uit de N.O. polder.  
In het voorjaar kunt u voor uw tuin bij Dallinga terecht voor voorjaar-, zomerplanten en kunstmest, potgrond, enz. Kortom te veel om op te noemen.

Reactie toevoegen