Brandweer Zuidbroek zoekt collega’s

De brandweer in Zuidbroek bestaat uit mannen en vrouwen die 24 uur per dag, 7 dagen per week klaarstaan om inwoners te helpen in geval van nood. Om deze hulp in de toekomst te kunnen blijven bieden, zijn zij op zoek naar versterking. De blusgroep is een hecht team van mannen en vrouwen met verschillende achtergronden die regelmatig aan activiteiten in de gemeente meedoen.
Als brandweervrijwilliger sta je midden in de samenleving. Niet alleen bij een uitruk maar ook bij andere activiteiten in jouw gemeen- schap. Zo zijn de ploegleden zaterdag 23 september aanwezig op de Burendag in Zuidbroek. Daar geven ze een aantal demonstraties en is het de hele dag mogelijk om met hen te praten over wat het inhoud om brandweerman of -vrouw te zijn. Eerder deed blusgroep Zuidbroek mee met de zwerfvuilactie Nederland Schoon voor een schonere buurt. Een aanhanger vol vuil haalden de leden op.
Ideale achtergrond De brandweer vraagt wat van je, maar je krijgt er ook veel voor terug. Een brandweervrijwilliger heeft VMBO werk- en denkniveau, teamgeest, een goede gezondheid en conditie, is minimaal 18 jaar en praktisch ingesteld. Je krijgt een prima opleiding en ontvangt een jaarvergoeding en een uurvergoeding voor studie, oefeningen en uitrukken. Je gaat aan de slag in een betrokken team en bent over een tijdje heel wat onvergetelijke ervaringen rijker. Kijk op de website van Brandweer Groningen voor meer informatie.

Reactie toevoegen