Spelen in ’t bos

In het berkenbos aan de Croonhoven, vlakbij de Klinkertunnel in Sappemeer, wordt gewerkt aan de realisatie van natuurlijke speelplekken. Zaterdag 18 maart staken vrijwilligers uit beide naastgelegen wijken, wethouder Metscher, wijkmanager Hermans en kunstenaars van het Beleveniscollectief de handen uit de mouwen.
Spelen in ’t bos
Dit gebeurde op initiatief van Bewonersorganisatie Boswijk en De Vossenstreek. Beide organisaties werken in dit project samen en hebben hierover regelmatig overleg met medewerkers van de gemeente Hoogezand-Sappemeer. Zolang er geen huizen worden gebouwd op de plek van het bos kan het blijven bestaan. Er is zaterdag al veel gerealiseerd. Te denken valt aan houtsnipperpaden, stapstammen, balanceer- en zitgelegenheden en een groot deel van een wigwam. Er wordt gewerkt met natuurlijke materialen. De gebruikte boomstammen komen grotendeels uit woonwijk De Dreven in Hoogezand. Er moest daar een aantal bomen worden gekapt omdat de inmiddels langere sterke wortels overlast veroorzaakten in particuliere tuinen en verharding. In het berkenbos in Sappemeer worden die stammen weer op creatieve en speelse wijze gebruikt. 
 
De komende twee zaterdagen wordt er ook nog gewerkt in het jonge bos. Gezellig, gratis fitness, op z’n tijd iets te eten en drinken en zo bereik je samen iets moois. 

Reactie toevoegen