Zonnige Boomfeestdag

Tijdens de boomfeestdag op woensdag 22 maart hebben ongeveer 300 kinderen bomen en struiken geplant in het Gorechtpark te Hoogezand. Leerlingen van 13 basisscholen uit diverse dorpen uit de gemeenten Menterwolde, Hoogezand-Sappemeer en Slochteren  hebben meegeholpen.
Zonnige Boomfeestdag
Met het oog op de herindeling op 1-1-2018 werden tijdens de Boomfeestdag de wortels gelegd voor de verbinding van de 3 huidige gemeenten Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde naar de nieuwe gemeente Midden-Groningen. Begeleiders en 24 leerlingen van groep 6 van obs Burgemeester Verkruisen uit Muntendam waren hierbij aanwezig. Woensdag zijn in het gebied van ongeveer 6 hectare zo’n 7000 van de in totaal 24000 stuks nieuwe beplanting gepoot in verschillende soorten. 
 
Commissaris van de Koning
Hoogezand-Sappemeer is dit jaar, tijdens de 60ste editie van de Boomfeestdag, accentgemeente voor de provincie Groningen. Commissaris van de Koning René Paas was daarom aanwezig bij de opening van deze feestelijke dag. Tijdens deze opening onthulde hij een bordje bij de drie nieuwe verbindingsbomen in het park: 3 platanus hispida. Dit zijn lange bomen van 9 meter die in de tijd met elkaar vergroeien en daarmee een natuurlijke verbinding vormen. Het thema van de bijeenkomst in het Gorechtpark was: Bomen verbinden Midden-Groningen (i.o.).
6 Kinderen uit verschillende dorpen uit de gemeente Midden-Groningen (i.o.) hielpen de wethouders Marco Metscher, Jaap Borg en Jan Jakob Boersma met het dichtgooien van de plantgaten van de verbindings-bomen. Na de openingshandeling hebben de kinderen ondanks de natte omstandigheden laagblijvende bomen en struiken geplant, een bomen ontdek-pad gelopen en/of voor het eerst van hun leven meegedaan aan de recycle-gym. 
Ook leerden de kinderen hoe zij in de winter bomen kunnen herkennen door naar de knoppen, de vorm en de schors te kijken. Omdat het op sommige plekken behoorlijk drassig was, kwamen de regenlaarzen en oude kleren goed van pas.

Reactie toevoegen