Old timers bij autobedrijf Tulp

‘Een uit de hand gelopen hobby’, zo noemt Albert Tulp zijn verzameling old timers. Hij is begonnen met 2,3,4 auto’s en zo steeds meer. Niet kant en klaar opgekocht, maar grotendeels zelf opgeknapt. Niet alleen, maar dinsdagavond is al lange tijd een gezellige sleutelavond voor een aantal mannen. Zo worden talloze auto’s weer helemaal opgeknapt. Zo ook Ed (vernoemd naar Ed Bever uit de Fabeltjeskrant), een fiat Multipla uit 1964 waar weinig meer van over was na een ongeluk, alleen de cabine en het onderstel.
Old timers bij autobedrijf Tulp
De mannen hebben er de enige Fiat Multipla Pick-up ter wereld van gemaakt. En zo veranderde de auto in een groenten & fruit kar. Vol trots vertelt Albert Tulp hierover. 
Maar er staan nog veel meer bijzondere Fiats en andere merken op de bovenverdieping bij Autobedrijf Tulp.  De meeste auto’s komen uit de jaren ’60 en ’70. De oudste echter is een Fiat uit 1937. Albert Tulp groeide op tussen de Fiats omdat zijn vader Fiat-dealer was van 1958-1983. Voor die tijd had zijn opa een badhuis op de plek van het autobedrijf. Albert Tulp is dan ook geboren in het St. Jozef (toen slechts gedeeltelijk verzorgingshuis) en ook opgegroeid in Sappemeer. 
Old timers bij autobedrijf Tulp
Bent u nieuwsgierig geworden? U bent altijd welkom aan de Borgercompagniesterstraat 82 te Sappemeer om de auto’s te komen bekijken tijdens openingstijden, ook op zaterdag. Leuk voor bijv. een onderbreking van uw fietstochtje.
 
Foto boven: Een gecrashte Fiat Multipla werd compleet opgeknapt en omgebouwd tot groenten & fruit wagen. Hier staat hij naast een originele Fiat Multipla.

Reactie toevoegen