Oma’s wil is wet !?

Dit jaar speelt toneelvereniging ‘De Deurdouwers’ voor u ‘Oma’s wil is wet’, geschreven door Ine Assinck. Het stuk wordt in het Groninger dialect aan u opgevoerd. Het stuk speelt zich af op de Klazienahoeve, een afgelegen en niet echt welvarende boerderij. Zebedeus, een weduwnaar woont samen met zijn twee opstandige dochters, zijn oudere broer en zijn moeder. Wat hij mist is een vrouw. Hij heeft stiekem een advertentie in de krant gezet en vertelt dit zijn dochters. Deze reageren woedend… ze willen geen nieuwe moeder! 
Toos en Magda arriveren op de boerderij. Magda heeft met Zebedeus brieven geschreven en gaat hem nu voor het eerst ontmoeten. Maar voordat alles goed komt, moeten er nog veel hindernissen genomen worden. Gelukkig heeft oma een heel slim plannetje en dat helpt uiteindelijk aan de oplossing. 
Tussendoor loopt ook nog de liefde van de dochter, Sophie met de buurjongen Max. Echter hun relatie valt niet erg goed bij de families, want er is altijd een vete geweest tussen beide. Beide families kunnen elkaar niet zien of luchten. Maar zoals oma altijd al zei: oma’s wil is wet! En zo is het maar net! 

Reactie toevoegen