Dag van de Stilte 2016

De Dag van de Stilte is een jaarlijks terugkerende themadag, dit jaar voor de zesde keer, op de laatste zondag van oktober als de zomertijd overgaat in de wintertijd. We hebben dan één uur extra.

Stilte activiteiten in de provincie Groningen
Wie op deze dag de stilte wil ervaren kan thuis of op locatie mee doen aan stilte activiteiten. Voor de thuisblijvers is er een online meditatie, te vinden op de website www.dagvandestilte.nl.
Voor natuurliefhebbers is er een stiltevaart met een fluisterboot. Ook kan er in stilte gewandeld worden langs kerken.

Doel van de Dag van de Stilte is om de waarde en werking van stilte en innerlijke rust onder de aandacht te brengen van een zo breed mogelijk publiek. Verspreid over Nederland worden vele activiteiten rond het thema stilte georganiseerd, zo ook in Groningen.

Waarom is stilte belangrijk?
In onze dynamische maatschappij hebben veel mensen het druk. We hebben veel bezigheden en veel keuzemogelijkheden. Maar we hebben van tijd tot tijd ook behoefte aan rust en stilte, tijd om even afstand te nemen en te ontspannen. Tijd om tot ons zelf te komen en te merken wat we écht belangrijk vinden in ons leven.
Ook tijdens en dankzij activiteiten is het mogelijk stilte te ervaren. Bij het luisteren naar muziek, bij een kanotocht, tijdens schilderen, het doen van yoga, bij tuinieren, fietsen, bij het lopen, joggen in de natuur…
Meer informatie algemeen www.dagvandestilte.nl

Reactie toevoegen