Acties bekend maken snelheidslimiet

Op de rijkswegen N31 en N33 in Drenthe, Friesland en Groningen geldt een limiet van 100 km/uur. Rijkswaterstaat, de politie en het Openbaar Ministerie zijn eind mei gezamenlijk met een campagne gestart om deze limiet onder de aandacht te brengen. Sinds een aantal weken is er onder andere een Facebookactie waarbij deelnemers kans maken op een cadeaubon voor auto-accessoires, een slipcursus of een APK met kleine beurt.
Via diverse wegen wordt de limiet van 100 km/uur onder de aandacht gebracht bij weggebruikers. Zo staan er al een aantal maanden mottoborden langs de N31 en N33. Op die mottoborden worden vier verschillende smileys gebruikt. Weggebruikers kunnen tot en met 25 oktober via een Facebookactie laten weten welke smiley hen het meest overtuigt om zich aan de limiet te houden. Wie meedoet aan deze actie maakt kans om in de prijzen vallen. Onder alle reacties wordt namelijk een cadeaubon voor auto-accessoires, een slipcursus en een APK met kleine beurt verloot. Meedoen kan via facebook.com/rijkswegennoord.
Naast de Facebookactie en de mottoborden wordt er online geadverteerd en delen Rijkswaterstaat en de politie pepermuntdoosjes uit met daarop de geldende limiet.

Op www.rijkswegennoord.nl is meer informatie te vinden over dit project.

Reactie toevoegen