Gezellig naar de markt in Muntendam

Op zaterdag 4 juni is het feest in Muntendam! De Culturele Raad Muntendam organiseert, zoals ieder jaar, op de 1e zaterdag van juni een gezellige markt voor een breed publiek. De gemeente is dit jaar ook weer aanwezig met veel leuke activiteiten voor jong en oud!
Gezellig naar de markt in Muntendam. Je vindt er beroeps kraamhouders, maar ook particulieren die hun handelswaar te koop aanbieden. Diverse verenigingen, politieke partijen, stichtingen enz. kunnen er hun activiteiten promoten. "Het is een soort reünie", wordt er wel gezegd. Gezien en gezien worden. Mensen gaan langs de vele kraampjes, luisteren naar de muziek, pakken een terrasje; eventueel met een drankje en een hapje. Gezelligheid troef!
Het college van de gemeente Menterwolde heeft besloten om in 2016 ook deel te nemen aan de jaarmarkt. Het is een mooi moment om op informele manier met de inwoners van gedachten te wisselen over actuele thema’s die in de gemeente spelen.
Dit jaar komt er geen groot ‘Gemeenteplein’, zoals dat er de voorgaande jaren was. Gezien de bezuinigingsopgave kiest de gemeente ervoor om op iets kleinere schaal mee te doen. Een korte impressie: er komt een informatiestand van de VrijwilligersCentrale, het maatschappelijk activiteitencentrum en het Leespunt. Verschillende college- en raadsleden zijn deze dag aanwezig. En er is alle tijd voor een goed gesprek en voor wat lekkers, want ook daar wordt voor gezorgd. Ook wordt er een leuke activiteit voor kinderen georganiseerd. In de loop van dit jaar beslist de gemeente Menterwolde of ze in 2017 weer deelneemt.
Op 1 januari 2018 zal de gemeente gaan fuseren met Slochteren en Hoogezand-Sappemeer, de nieuwe gemeente heet dan Midden-Groningen. Het nieuwe gemeentebestuur van Midden-Groningen beslist in 2018 of en hoe er wordt deelgenomen aan de diverse jaarmarkten die vanaf 2018 georganiseerd worden.

Reacties

Zaterdag heerlijke olijven gekocht op de jaarmarkt. Wie kan mij vertellen wie deze standhouder was en waar hun bedrijf zit?

Reactie toevoegen