Wubbo Ockelsprijs 2015

Winkler Prins één van de drie grote winnaars
De Wubbo Ockelsprijs is een jaarlijkse prijs voor een school in Noord-Nederland die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt op het gebied van duurzaamheid. Iedere middelbare school in Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel kan meedoen.

Dr. Wubbo Ockels
Natuurkundige, ruimtevaarder, piloot, hoogleraar, én de inspiratie voor de Wubbo Ockelsprijs. In 1946 geboren in Almelo, en in 1985 maakte hij als eerste Nederlander een vlucht door de ruimte. Hij heeft wis- en natuurkunde gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen, waar hij in 1973 zijn doctoraal- examen cum laude behaalde. Op 18 mei 2014 is Wubbo Ockels overleden in Amsterdam.
 
Winnaars Wubbo ockelsprijs 2015
Dit jaar zijn er meerdere scholen in de prijzen gevallen bij de Wubbo Ockelsprijs. Winkler Prins Veendam, Beyers Naudé Leeuwarden en Campus Winschoten zijn de grote winnaars. De verdeling van het prijzengeld wordt bekendgemaakt bij de uitreiking op vrijdagmiddag 13 november om 15.00 uur. Tijdens deze feestelijke gelegenheid krijgen de leerlingen van de winnende scholen tijd voor een korte pitch om hun duurzame ideeën te presenteren.
Winkler Prins heeft zich ingezet voor een 100% duurzaam Veendam met verschillende projecten. Zie website: www.winklerprins.nl/wubbo-ockelsprijs

Reactie toevoegen