Liedboekmiddag ‘advent en kerst’

Op zaterdagmiddag 21 november is er in de Grote Kerk aan de J.G.Pinksterstraat 5 te Veendam een liedboekmiddag rond het thema ‘advent en kerst’. De drie deelnemende organisten, Wim Westerman, Gert Jan Farenhorst en Doewe Kraster, vullen elk een blok van 40-45 minuten met ca. 8 door henzelf gekozen (meest nieuwe, nog niet zo bekende) liederen.
Een ideale manier om kennis te maken met wat het nieuwe liedboek te bieden heeft, ongeacht of het nieuwe liedboek in eigen kerk nog niet, een beetje of al volop wordt gebruikt! Samen zingen blijkt een gemakkelijke en laagdrempelige manier om snel veel liederen voor gebruik in eigen kerk of koor te leren kennen. 
 
Organist Doewe Kraster: “We zoeken nadrukkelijk ook deelnemers buiten de eigen gemeente, dit is toch veel te leuk om alleen voor jezelf te houden? Deelnemers komen uit heel Groningen en Drenthe, soms met een groepje van koor of cantorij. Hun enthousiasme werkt aanstekelijk, ze genieten van wat we muzikaal te bieden hebben en delen de opgedane ervaring in eigen kerk of koor.”
Er worden korte toelichtingen bij de liederen gegeven. Er zijn twee pauzes om de stem wat rust te geven: koffie/thee en koek/gebak is allemaal bij de prijs inbegrepen. Voor de zgn. vroegboekers is er een korting op de entree, maar kaarten zijn ook aan de zaal verkrijgbaar.
Rondom de kerk is volop (gratis) parkeergelegenheid (de blauwe zone geldt niet op zaterdag). 27 Februari en 23 april 2016 zijn de volgende thematische liedboekmiddagen.
 
Organist Gert Jan Farenhorst: ‘Het werken met een thema zorgt dat je niet verdwaalt in de enorme keus van het nieuwe liedboek. Wanneer we beneden spelen, op het kistorgel of op de piano, hebben we direct contact met de deelnemers. Die interactie heb je niet zo vaak als organist. Dat voegt wel iets toe.’ 

Reactie toevoegen