Brocante Festival bij Foltz

Op het Brocante Festival, dat plaats vindt op 14 en 15 november, presenteert Tuingoed Foltz in Meeden een bijzondere collectie brocante, oude ornamenten en tuinantiek in combinatie met ‘ornamentale’ wintergroene planten. Tijdens dit feestweekend opent Foltz ook zijn vernieuwde Winterwinkel. 
Feestelijk ook en vooral verrukkelijk zijn de taarten van Lia Simons. Op zondagmiddag verzorgt de Zuivelhoeve Veendam een smakelijke wijn- en kaasproeverij. Het hele weekend is Bijouterie Milano te gast met een fraaie col- lectie sieraden, tassen en sjaals.
Flonkerende kristallampen, oude Fran-se vazen, antieke kandelaars, spiegels, heiligenbeelden, tuinpoorten, hekwerken en andere objecten met een oude uitstraling komen prachtig tot hun recht in de landelijke ambiance van het tuingoed rond de eeuwenoude boerderij in het Groningse Meeden.
Voor binnen is er een schat aan originele, meest antieke, binnenhuisdecoraties, waaronder kroonluchters, kande- laars, serviezen, ruwhouten tafels, bank-jes, glaswerk en ander brocante dat met name verzameld is in Frankrijk, België en Hongarije.
Buiten staan onder meer oude tuinvazen, smeedijzeren poorten, Franse tuintafels, tuinbanken, troggen en hekwer- ken uit Nederland, België en het Middellandse-Zeegebied. Wintergroene planten en heesters als bamboe, taxus, buxus, rhododendron, varens, helleborus en gaultheria geven het terras en de wintertuin een aangeklede sfeer.
Tijdens het Brocante Festival vindt de feestelijke opening plaats van de vernieuwde Winterwinkel met tal van decoraties voor de ‘warme wintermaan- den’. Bezoekers worden onthaald met een glas warme Aspen Spices.
De Zuivelhoeve Veendam verzorgt zondagmiddag een wijn- en kaasproeverij in de stallen van Foltz. Het hele weekend serveert Lia Simons haar befaamde home-made taarten. De tassen, sieraden en sjaals van Bijouterie Milano zijn prachtige cadeaus voor de komende winterfeesten. 

Reactie toevoegen