SamenLoop voor Hoop

De gemeenten Menterwolde, Slochteren en Hoogezand-Sappemeer hebben officieel de samenwerking in de SamenLoop voor Hoop bekend gemaakt tijdens een officieel persmoment. Daarbij aanwezig waren de wethouders en tevens ambassadeurs van de Samenloop voor Hoop: Oetra Gopal (Hoogezand), Peter Verschuren (Hoogezand), Lian Veenstra (Menterwolde) en Nico Stok (Slochteren).
“Deze samenwerking is geen punt van discussie geweest”, liet Nico Stok weten. “Het is symbolisch vanwege de gemeentelijke herindeling, maar het betreft ook een onderwerp wat ons allemaal raakt. Zelf heb ik mijn moeder verloren aan kanker toen ik zeven jaar oud was. Dat blijft je altijd bij.”
Ook Lian Veenstra liet weten dat er in Menterwolde niet lang nagedacht hoefde te worden over deze samenwerking. “Ik heb het niet eens overlegd”, zegt Veenstra.  Zelf heeft zij meegelopen tijdens de SamenLoop in 2014 in Hoogezand. “Iedereen heeft iemand verloren en het is meer dan meelopen. Het is het verbinden van diverse groepen. Ik heb met mijn familie meegelopen in 2014 en ik vond vooral de kaarsenceremonie een kippenvel moment. Alle emoties komen heel dichtbij. Ik vind het ontzettend hoopgevend dat wij de SamenLoop voor Hoop samen kunnen organiseren.”
In 2014 is er maar liefst 55.000,- euro opgebracht voor de KWF. Lian Veenstra: “Ons streven is 100.000,- euro. Maar het noemen van harde cijfers is eigenlijk onmogelijk.”
Net als Lian Veenstra is Oetra Gopal ook nauw verbonden geweest aan de eerste Samenloop editie in 2014. Oetra Gopal: “Ik draag vrijwilligers een warm hart toe en ben in 2014 gevraagd om ambassadeur te zijn. Dat deed ik graag, ook omdat het een emotioneel evenement is waar ik mij graag aan wil verbinden. Ik heb in 2014 geprobeerd om multiculturele groepen te mobiliseren, omdat het voor hun toch wat verder weg staat. Zij kennen dit soort evenementen en initiatieven namelijk niet. Voor 2016 hoop ik dat het nog meer een afspiegeling zal zijn van onze gemeenschap.”
Peter Verschuren heeft tijdens de Dag van het Park op 21 juni jl. de locatie bekend gemaakt: het Gorechtpark. “Wij hebben het er toen ook over gehad om samen met de gemeenteraad een groep te vormen en mee te lopen. Het doel is fantastisch en het is een belangrijk sociaal gebeuren.”
 
Op Dinsdag 13 Oktober zal er een infor-matie bijeenkomst gehouden worden in Dorpscentrum de Broeckhof in Zuidbroek. Tijdens deze avond zal uitleg gegeven worden over wat de SamenLoop voor Hoop is en hoe je mee kunt doen als loper of als vrijwilliger. Aanvang 20.00 uur, zaal open om 19.30 uur.

Reactie toevoegen