Onderwijskwaliteit ‘De Mieden’ op orde

Openbare basisschool ‘De Mieden’ in Meeden heeft de onderwijskwaliteit op orde en geniet het vertrouwen van de onderwijsinspectie. Dit is op te maken uit het definitief rapport van de Inspectie naar aanleiding van het onderzoek naar kwaliteitsverbetering dat op 19 mei jl. heeft plaatsgevonden. Het team, dat aan het begin van vorig schooljaar voor een groot deel nieuw is benoemd aan de school, heeft samen met de directie in één jaar tijd een geweldige prestatie geleverd in het leveren van goed onderwijs voor de kinderen die de school bezoeken. Op 26 augustus zijn de ouders/verzorgers hierover naar aanleiding van het conceptrapport reeds geïnformeerd en is het team onder luid applaus van alle aanwezigen door de oudergeleding van de MR en het bestuur van scholengroep OPRON in een welverdiend zonnetje gezet!
 
Basiskwaliteit van het onderwijs op orde
In het Inspectierapport valt te lezen onder het kopje ‘Algemeen beeld’: ‘De onderwijskwaliteit op obs ‘De Mieden’ is gestabiliseerd en verbeterd. De teambezetting is stabiel en het bestuur ondersteunt de positieve schoolontwikkeling. Alle indicatoren zijn als voldoende beoordeeld. Dat betekent dat de basiskwaliteit van het onderwijs op orde is’.  Het definitieve rapport wordt gepubliceerd op de website van de school.
 
Basisarrangement
De Inspectie van het Onderwijs heeft aan obs ‘De Mieden’ het basisarrangement toegekend. 
“De kwaliteit van het onderwijs is weer voldoende. Bovendien zijn de bestuurlijke aansturing en de teambezetting sterkt verbeterd. Dit betekent dat de school niet langer onder intensief toezicht valt” aldus de Inspectie. 
 
Investeren in onderwijskwaliteit
Om de doorontwikkeling van de onderwijskwaliteit te stabiliseren en verder uit te bouwen is aan de school extra formatie toegekend. Daardoor kan het voltallige team in stand blijven en zijn de groepen aan het begin van het jaar wat kleiner dan gebruikelijk. Dit komt de leerprestaties ten goede! Dit past in de ambitie van Scholengroep OPRON om daar waar nodig extra te investeren in onderwijskwaliteit. 
 
Over scholengroep OPRON
Scholengroep OPRON verzorgt openbaar primair onderwijs in de gemeenten Menterwolde, Stadskanaal en Veendam. Tot scholengroep OPRON behoren twintig scholen voor basisonderwijs. De stichting kent één school voor speciaal basisonderwijs, één school voor (voortgezet) speciaal onderwijs, drie Daltonscholen, een Jenaplanschool en een aantal brede scholen. 
Wij bieden kleurrijk, actueel, modern en passend onderwijs in een veilige omgeving. Op onze scholen leren kinderen met plezier - in de ontmoeting met anderen. Ouders en leerlingen worden actief betrokken bij school. Onze medewerkers zijn trots op hun vak. Zij bouwen met elke leerling kind aan een stevige basis en hel-pen zo de leerling om later optimaal te kunnen participeren in onze snel veranderende samenleving. Elke leerling op eigen wijze.

Reactie toevoegen