Ruimte voor kinderkunst!

Cultuur- & Congrescentrum vanBeresteyn in Veendam nodigt regelmatig amateurkunstenaars uit om te exposeren in de foyer. Soms is er natuurlijk wel eens discussie over wanneer je amateurkunstenaar bent of professioneel kunstenaar. Die discussie hoeven we niet te voeren als het over kinderkunst gaat. Zij zijn amateurs en vooral ook in de zin van ‘liefhebbers’. Een beroemde kunstenaar als Karel Appel liet zich inspireren door de kinderkunst, juist vanwege de waarachtigheid en directheid van de tekeningen en schilderijen van kinderen.
Daarom wil vanBeresteyn ruimte geven aan de kinderkunstenaars. Kinderen van 6 tot en met 12 jaar mogen deelnemen. De inschrijving is van 10 augustus t/m 10 september. Er is geen selectiecriterium. De kunstwerken worden op basis van leeftijd ingedeeld. Het is wel belangrijk dat het werk goed opgehangen kan worden. Ingelijst of een tekening of schilderij op een paneel is natuurlijk fantastisch, maar een tekening op karton geplakt kan ook prima. Als er maar haakjes aan bevestigd zijn, zodat ze op de panelen gehangen kan worden.
De schilderijen, tekeningen en foto’s worden tentoongesteld van 20 september tot en met 1 november 2015. Dus, gedurende de hele oktobermaand Kindermaand kan het publiek van groot tot klein genieten van de kinderkunst!
 
Inschrijven kan via: kunstinvanB@veendam.nl. De kunstenaar ontvangt een inschrijfformulier, dat ingevuld en met een foto van het kunstwerk opgestuurd moet worden naar datzelfde adres.
 
Heb je nog geen kunstwerk? Er is nog alle tijd om iets moois te maken!

Reactie toevoegen