World Masters Championships

Aan de WMK 2015 in Kazan, Rusland doen vanuit Nederland 10 zwemmers, 2 schoonspringers en 1 waterpolo team mee. Over een week is het zover, dan vertrekken Margriet Pasma en Henk Slomp naar Kazan om deel te nemen aan de wereldkampioenschappen Masterzwemmen. Beide komen uit voor zwemvereniging De Pinquin te Zuidbroek. Zowel Margriet als Henk hebben de limieten (voor de maximaal 5 nummers waarop ze mogen uitkomen), behaald. 
Het WK zwemmen in Kazan is momenteel in volle gang. De Nederlandse deelname met Ranomi, Sharon, etc. is succesvol. Minder bekend is dat na de “echte” wereldkampioenschappen op 6 augustus aanstaande voor de Master Kampioenschappen volgen.
 
Deze kampioenschappen staan open voor wedstrijdzwemmers vanaf 25 jaar en worden ook in Kazan (Rusland) gehouden. Het Nederlandse Master team bestaat uit 10 zwemmers, 2 schoonspringers en 1 waterpoloteam.
Vanuit de provincie Groningen nemen Henk Slomp (1955) en Margriet Pasma (1955) aan de kampioenschappen deel. Beide kandidaten hebben goede medaille kansen. Margriet Pasma behaalde bij de Europese kampioenschappen op de Krim (Ukraine) 4 bronzen medailles. Ook Henk Slomp gooide in Yalta op verschillende afstanden hoge ogen en zwom zich op enkele nummers binnen de top tien van de wereld. Margriet heeft zich ingeschreven voor de 800, 400 en 200 vrij de 200 wisselslag plus de 50 vlinder. De specialiteit van Henk is de vrije slag en dan de langere afstanden. De 800, 400 vrij staat Henk als 5e starttijd genoteerd in zijn leeftijdsklasse 60-65 jaar. Dus bij de eerste 10 van de wereld mag geen probleem zijn. Verder staat de 200 vrij, de 200 rug en de 50 vlinder nog op de rol. Het mastergebeuren is te volgen via de site http://masters.kazan2015.com/en
 

Reactie toevoegen