15.000 Euro subsidie van Oranje Fonds

De Midden-Groningse Uitdaging is een organisatie die vragen van maatschappelijke organisaties in de gemeenten Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde koppelt aan ondernemers die hulp kunnen bieden. Met deze subsidie ondersteunt het Oranje Fonds de projectorganisatie van de Midden-Groningse Uitdaging, die verantwoordelijk is voor de dagelijkse werkzaam- heden van de stichting. Voor het overige werken alle betrokkenen bij de Midden-Groningse Uitdaging onbezoldigd. Dat is immers de kern van de Uitdaging: met gesloten beurzen matches maken tussen praktische wensen van maatschappelijke organisaties en het lokale bedrijfsleven dat wil helpen die wensen te realiseren.
De Midden-Groningse Uitdaging brengt vragen van maatschappelijke organisaties bij ondernemers die uitkomst kunnen bieden. Dat is het mooie aan het concept van de Uitdaging: bedrijven willen graag op een praktische manier en bij voorkeur in hun eigen omgeving invulling geven aan maatschappelijk betrokken ondernemen. Er zijn diverse maatschappelijke organisaties die behoefte hebben aan kennis, materialen of soms extra handen, maar die daar zelf niet de juiste contacten voor hebben. Dat is uiteindelijk waar de Midden-Groningse Uitdaging om draait: niet om geld, maar om mensen, materialen en kennis. Praktische zaken waarin het bedrijfsleven prima kan helpen, om zo de leefkwaliteit in deze regio verder te verbeteren.
Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven met geld, kennis en contacten. Afgelopen jaar besteedde het 28,7 miljoen euro aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in het Koninkrijk der Nederlanden. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn al sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds. Meer informatie over de Midden-Groningse Uitdaging is te vinden op www.middengroningseuitdaging.nl en nu ook op facebook.com/middengroningse
uitdaging

Reactie toevoegen