Nieuwe coalitie gevormd

Menterwolde Gewoon en de SP zijn na de breuk met de VVD, op zoek gegaan naar een nieuwe coalitiepartner. Hierbij zijn informatiegesprekken gevoerd met alle partijen. Menterwolde Gewoon en SP zijn blij dat er een nieuwe coalitie kan worden gepresenteerd. Het huidige zittende college wordt aangevuld met Matty Siersema van Kritisch Menterwolde als wethouder.
Mevrouw Siersema zal de portefeuille van de eerder afgetreden Jan Batelaan overnemen, aangevuld met Verkeer en Vervoer en de EDR. Onderwijs zal worden doorgezet naar Roelof Vos van Menterwolde Gewoon. Tevens wordt mevrouw Siersema belast met de zaken rondom Heemtuin, m.u.v. de interne structuur zoals die door WerkPro wordt afgehandeld. Deze post blijft onder Sociale Zaken bij Lian Veenstra van de SP. 
 
De drie partijen hebben er vertrouwen in dat zij de komende twee en half jaar, een stabiel collegiaal bestuur kunnen vormen. 
 
Vanuit een gedeelde ideologische achtergrond en in het belang van de bevolking van Menterwolde gaan zij de uitdaging aan.

Reacties

Bij de oprichting van KM was er nog iets van een ideologische achtergrond. Deze is kompleet verwaterd en verworden tot de zuiverste vorm van opportunisme. Haar geloofwaardigheid hangt in de wilgen

Reactie toevoegen