Bunt d’r nog boeren in de zaal?

Zo’n 600 mensen genoten afgelopen donderdag van een concert van Benny Jolink samen met Jan Willem Tolkamp. Met in het voorprogramma Erwin de Vries met zijn band. Dit alles in de sfeervolle schuur van Boerderij-Café Mausel te Noordbroek. 
Maar voordat het concert begon liet het bestuur van de DorpsAdviesRaad bij monde van Dick Huisman weten dat de vele acties die zij gecoordineerd hebben om € 100.000,- op te halen als bijdrage aan het MFC alle verwachtingen hebben overtroffen. Zij lieten onder luid applaus weten dat er maar liefst € 159.116,- was binnengehaald. Een prestatie van formaat! Dit kon mede gerealiseerd worden door de zeer vele vrijwilligers. Hierna werd Erwin de Vries vol enthousiasme door de zaal ontvangen. Liedjes als ‘De polder’, ‘Miss Scheemda’ en ‘De Tocht van de Noakende Zunderling’ en natuurlijk ‘Maffiosa (blief met dien poten van mien poedie)’ werden gezongen. Erwin kreeg met zijn band na afloop dan ook een staande ovatie. 
Maar...  Benny Jolink was de hoofdact. Hij zong samen met Jan Willem Tolkamp vele liedjes. 
Volgens Jolink kent hij Noordbroek goed want hij ging er vroeger veel jagen, vandaar eerst een paar liedjes over de jacht, waaronder ‘Kippevel’. Verder o.a. ‘Doe effe normaal’, ‘Superboeren’ en het concert werd natuurlijk ruig afgesloten met ‘Oerend Hard’. In 1973 richtte Benny Jolink samen met Jan Manschot de band Normaal op. Dit jaar is zijn afscheidstoernee met als echte hekkensluiter een concert in het GelreDome in december a.s. Noordbroek heeft in ieder geval kunnen genieten van alle bekende liedjes. Het was een leuke avond. Wie had het ooit gedacht… Benny Jolink in Noordbroek. De boeren hebben het voor elkaar gekregen!

Reactie toevoegen