Een landschapstuin met mogelijkheden

Sinds 1 januari is Stichting WerkPro verantwoordelijk voor het beheer en de exploitatie van de Heemtuin in Muntendam. Volgens afspraak met de gemeente Menterwolde zal WerkPro zorgen voor onderhoud van de tuin en beheer van het paviljoen. Donderdagavond 19 maart wordt in het Paviljoen een informatieavond belegd voor betrokkenen, buren en andere belangstellenden.

WerkPro staat voor werk en begeleiding van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.
Ook in de Heemtuin wil WerkPro het beheer graag uitvoeren met mensen uit verschillende doelgroepen. Maar ook met enthousiaste vrijwilligers en in goede samenwerking met de Vrienden van de Heemtuin en Staatsbosbeheer, beheerder van natuurgebied Tussen de Venen.
 
Tijdens de gezamenlijke informatieavond, wil WerkPro haar plannen voor de komende jaren toelichten. Berno Bremer, teamleider van WerkPro: “Het is de bedoeling dat de Heemtuin een tuin van en voor de mensen uit Muntendam en omgeving blijft. Daarom willen we onze ideeën graag aan hen voorleggen,  maar ook horen wat volgens hen goed is voor de tuin. We organiseren de avond samen met de Vrienden van de Heemtuin omdat goede samenwerking tussen alle betrokkenen de basis is voor een bloeiende tuin.” 
 
Mario Post, tijdelijk woordvoerder van de Vrienden: “Na jaren van politiek gekrakeel is er nu duidelijkheid over het beheer van de tuin. De Heemtuin is veel te mooi om over te laten aan politieke bestuurders en we hebben de uitnodiging voor een informatieavond over de plannen van WerkPro dan ook graag aanvaard. Het gaat ons vooral om het tuinbeheer en de biodiversiteit in het gebied. We willen de frustratie van de afgelopen jaren achter ons laten en kijken of onze achterban weer enthousiast is te maken voor deze unieke locatie.”
De organisatoren van de informatieavond hopen op brede belangstelling, niet alleen van ‘professionele natuurliefhebbers’, maar ook van veelsoortige bezoekers van de tuin: wandelaars, hardlopers, hondenbezitters, fietsers, leerkrachten en workshoppers.

Reactie toevoegen