Duidelijkheid voor iedereen!

Het is er dan toch van gekomen. De beheerders van MFC De Menterne, Harry en Harma Haan, en de gemeente Menterwolde zijn er uit. Ze hebben een contract afgesloten van 1 januari tot en met 31 december 2015. Daarna wordt er weer een vijf jarig contract afgesloten. Harry en Harma zijn duidelijk opgelucht: “We kunnen ons weer op de toekomst richten!”
“De kogel is door de kerk. Het heeft lang geduurd en er was veel onduidelijkheid. Er viel na al die jaren een gigantische last van ons af”, vertelt Harry Haan. “We zijn er ontzettend blij mee.”
Wethouder Lian Veenstra laat weten dat het een lang traject is geweest om alles rond te krijgen. “Er is de afgelopen tijd heel wat verandert en dat moest natuurlijk allemaal in het nieuwe contract meegenomen worden. We hebben het pachtcontract aangepast. Ik ben blij dat we nu een jaar vooruit kunnen. Na de zomer gaan we in de toekomst kijken. Ik heb geen redenen om te twijfelen aan de huidige pachters; de dorpsbewoners zijn tevreden, ik ben tevreden… We willen komen tot een uniform model voor alle vier de dorpshuizen in de gemeen-te, om ook na de herindeling de dorpshuizen te kunnen waarborgen voor de toekomst.”
Harry en Harma hebben er alle vertrouwen in. Het beheerdersechtpaar is al 13 jaar gastheer en -vrouw en hét gezicht van De Menterne. Een plek waar veel sociale en culturele activiteiten plaats vinden en inwoners elkaar kunnen ontmoeten.
“Vanuit het dorp komen er veel positieve reacties, iedereen leeft met ons mee. Het is heel belangrijk dat er mensen zijn die naar je willen luisteren. Een aantal personen, in het bijzonder, hebben zich ontzettend voor ons ingespannen. Daar zijn we ze heel erg dankbaar voor. Ik noem geen namen, want ik wil niemand tekort doen. Maar altijd een luisterend oor hebben en er voor je zijn… We kunnen weer vooruit… nieuwe plannen maken... we hebben er zin in.”

Reactie toevoegen