Stem voor Groningen op 18 maart!

Samen kunnen wij ervoor zorgen dat Groningen een geweldige plek is én blijft om te wonen, te werken en te recreëren. Er zijn vele manieren waarop we dat kunnen doen, bijvoorbeeld door op 18 maart tijdens de Provinciale Statenverkiezingen een stem uit te brengen.
Voortaan worden de leden van de Provinciale Staten tegelijkertijd met de verkiesbare leden van het algemeen bestuur van de waterschappen gekozen. De leden van de Provinciale Staten worden eenmaal in de 4 jaar rechtstreeks gekozen. Als inwoner van de gemeente Menterwolde kunt u stemmen voor de verkiezingen voor de Provinciale Staten én waterschapsverkiezingen. U kunt niet één, maar twee keer stemmen. Uw gemeente stuurde u hiervoor twee stempassen. 
Heeft u echter niet de Nederlandse nationaliteit, dan ontvangt u alleen een stempas voor de waterschapsverkiezingen.
 
Aantal leden
Het aantal leden van Provinciale Staten is afhankelijk van het aantal inwoners van de provincie en kan variëren van 39 tot 55 leden. Elke provincie bepaalt voorafgaand aan de verkiezingen het aantal te verdelen zetels voor de provinciale staten. Voor de provincie Groningen is dit 43 leden.
 
Kiesgerechtigdheid
De leden van Provinciale Staten worden gekozen door degenen die:
• op de dag van kandidaatstelling inwoners zijn van de provincie
• de Nederlandse nationaliteit hebben
• én op de dag van stemming de leeftijd van 18 jaar hebben bereikt
 
Weet u nog niet op welke partij u gaat stemmen? 
Op www.stemvoorgroningen.nl vindt u alle informatie over de verkiezingen. Kijk voor meer informatie over de waterschapsverkiezingen op de websites van de waterschappen  Hunze en Aa’s en Noorderzijlvest. Voeg 18 maart toe aan uw agenda en ga stemmen!.  
 
Actiegroep Storm Meeden had afgelopen weekend een ‘pek en verenactie’. Ze gingen kriskras door de provincie om de verkiezingsaffiches van PvdA, VVD, D66 en ChristenUnie, op ruim 200 verkiezingsborden, met pek en veren te besmeuren. Storm Meeden houdt de coalitiepartijen in Gedeputeerde Staten verantwoordelijk voor de locatiekeuze van Windmolenpark N33.

 

Reactie toevoegen