Bedrijfsbezoek CDA bestuurders

Dinsdag 3 maart waren enkele leden van de CDA Statenfractie, Waterschappen en raadsleden van omliggende gemeenten op werkbezoek bij orchideeënkwekerij Aardse in Zuidbroek. Een zeer modern en innoverend familiebedrijf. Hier hebben zij zich laten bijpraten over de ontwikkelingen in deze sector.
Gebleken is dat dit bedrijf toch wel een van de grootste werkgevers is in de gemeente Menterwolde en dat het dan ook van belang is dat de verschillende overheden goed geïnformeerd blijven over b.v. knellende regelgeving, zowel bestuurlijk als ook binnen het waterschap.
Het zijn wel deze ondernemers, die de motor zijn van de lokale economie. Ze zijn essentieel voor de leefbaarheid, daar zij veel werk genereren.
Voor het CDA is het van belang, en zo hebben wij dat ook uitgesproken, dat be-drijven moeten kunnen ondernemen en niet verdwalen in een oerwoud van regels.
Ook hebben wij gezien dat het bedrijf zich enorm heeft ontwikkeld, veel werkgelegenheid biedt, gigantische investeringen heeft gedaan om in de gemeente Menterwolde te kunnen blijven, maar dat de overheid niet is meegegroeid in de bereikbaarheid en infrastructuur in deze omgeving.
De CDA politici zijn goed bijgepraat en doen hun voordeel ermee in de diverse bestuurslagen.

Reactie toevoegen