Ubbo Emmius helpt de schoolkinderen

Vanaf het begin van dit schooljaar werd er op Ubbo Emmius Veendam actie gevoerd door de World Servants voor het bouwen van klaslokalen voor een basisschool in het dorp Cotoca in Bolivia. 
Drie oudleerlingen van de school namen hierin het voortouw. Om geld in te zamelen werden er op de laatste vrijdag van de maand hartige en zoete broodjes in de kantine verkocht.
Afgelopen week kwam de hele school in actie. Op dinsdag 17 februari en donderdag 19 februari was er sponsorzwemmen in Tropiqua, met als doel zoveel mogelijk gesponsorde baantjes trekken voor het goede doel. 
Op woensdag, 18 februari, was er een actiemiddag in de vorm van een bazaar op school. De bazaar werd zeer goed bezocht. Alle klassen organiseerden activiteiten om geld te verdienen voor de World Servants en de schoolkinderen van Cotoca. Er was een rad van fortuin, een grabbelton, er werd geschminkt, gedart, gevoetbald, muziek gedraaid, men kon de auto laten wassen enz. Uiteindelijk werd er maar liefst ruim € 1500,- ingezameld door de leerlingen voor de kinderen van Cocota.

Reactie toevoegen