Dhr. Aalderink 40 jaar lid FNV

Meneer Aalderink is dit jaar 40 jaar lid van het FNV. En daarom brachten de bestuursleden Jan van Duren en Selma Lamens hem een jubilarisbezoek. Hierbij werd mevrouw Aalderink verrast met een mooi boeket bloemen en meneer Aalderink kreeg een gouden speld opgespeld.
Meneer Aalderink is als vijftienjarige jongen begonnen bij Jacob Meyer. Een expeditie bedrijf. Zijn taak was daar “het in en uit klaren” van goederen aan de grens. Later werkte hij op het grenswisselkantoor. Na zijn trouwen, in 1968, werd hij gevangenisbewaarder in het huis van bewaring te ’s Hertogenbosch. Dit werk viel hem echter tegen. Hij besloot te gaan solliciteren bij de KSH te Foxhol als bewaker/beveiliger waar hij werd aangenomen. Zodoende dat het hele gezin Aalderink in 1974 Brabant achter zich liet om een nieuwe toekomst tegemoet te gaan in het hoge noorden. Met veel plezier heeft hij tot aan zijn pre-pensioen gewerkt bij ‘Koninklijke Scholtens Honig’ te Foxhol. Toen de heer Aalderink net met pensioen was mocht hij graag fietsen en ook lezen was een grote hobby van hem. Nu zijn gezondheid minder wordt moet hij het wat rustiger aan doen. Maar legpuzzels maken doet hij graag en is nu een nieuwe hobby van hem geworden. 
 
Ooit droomde de heer Aalderink er van om molenaar te worden. Daar heeft hij ook nog een opleiding voor gedaan. Helaas is hij dat niet geworden. Maar molens vindt hij nog altijd bijzonder mooi!

Reactie toevoegen