maart 2010

  • Winkler Prins doet mee aan NL DOE

    Een grote groep leerlingen van de Winkler Prins Veendam doet op 20 maart, in het kader van hun maatschappelijke stage, mee aan NL DOET, voorheen bekend als Make A Difference Day (MADD). Dit is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Naar verwachting steken zo’n 100.000 mensen die dagen de handen uit de mouwen bij sociale organisaties. 

  • Start collecteweek Reumafonds

    Het Reumafonds start binnenkort met de jaarlijkse, landelijke collecte. In de week van 7 t/m 13 maart 2010 zal één van de ruim 65.000 landelijke vrijwilligers ook langs uw deur komen om geld in te zamelen voor de bestrijding van reuma. Een ingrijpende, vaak onzichtbare ziekte die in Nederland één op de vijf mensen boven de twintig jaar treft. In totaal ruim 2,3 miljoen mensen, die als gevolg van reuma leven met pijn en beperkingen. Onderzoek en ontwikkeling van behandeling en medicijnen tegen deze ingrijpende, onzichtbare ziekte kan op termijn leiden tot genezing.

  • 75e Boekenweek

    Jong zijn: het kind, de jeugd, de jongere staat centraal in de Boekenweek 2010, dit onder het motto ‘Titaantjes - Opgroeien in de letteren’. De jubileumeditie van het Boekenweekgeschenk wordt geschreven door Joost Zwagerman. Het zal de 75ste keer zijn dat Nederland wordt aangemoedigd een boek ter hand te nemen. De Boekenweek 2010 vindt plaats van woensdag 10 maart t/m zaterdag 20 maart.

  • Diplomazwemmen D.G. van de Noortbad

    Zaterdag 27 februari jl. was er weer diplomazwemmen in het D.G. van den Noortbad te Muntendam voor de diploma's A, B en C. Vol spanning stonden in totaal 64 kandidaten aan de kant om het felbegeerde papiertje te behalen. Niet alleen de kinderen waren gespannen, ook de (groot) ouders, broertjes en zusjes leefden mee. De examencommissie bestond uit de zwemonderwijzeressen J.K. Ploeger, T. Wiering- Oosterhuis en H. Mulder. Alle kandidaten zijn geslaagd.

  • Judo Ryu in de prijzen

    Zaterdag 27 februari heeft Judo Ryu Muntendam deelgenomen aan een groot toernooi in Tweede Exloërmond, dat georganiseerd werd door Judo Vereniging Juveko. Acht judoka's deden van Judo Ryu hieraan mee, waarvan er zes in de prijzen vielen. Degnet Norder, Isa Heideveld en Ricardo Grave waren goed in vorm en mochten door goed technisch judo te laten zien het goud mee naar huis nemen. Rowen van der Heide, Julian Grave en Aniek Norder waren goed voor het brons. Helaas vielen Alex Jonkman en Remco Clerks niet in de prijzen.

  • Jeugdwerkgroep organiseert carnavalsdisco

    Op zaterdag 27 februari organiseerde de jeugdwerkgroep een carnavalsdisco te Muntendam. Van 19.00 tot 20.00 uur was het voor de kinderen van groep 1 t/m 4. En van 20.30 tot 22.00 was voor groep 5 t/m 8. Alle kinderen mochten verkleed komen. Ook waren er leuke prijsjes te winnen voor de kinderen die het mooist verkleed waren. Wethouder Velthuis had er deze avond een zware dobber aan, want hij mocht kiezen welke kinderen er het mooist uitzagen.
    Carnavalsdisco Muntendam

  • Verkeerstest in het Dorpshuis te Meeden

    Hoe lang is het geleden dat u uw rijbewijs hebt gehaald? Al geruime tijd, dan is er vast wel iets dat in de loop der tijd is vergeten. Misschien nog maar net een rijbewijs gehaald? Gefeliciteerd, maar het kan natuurlijk geen kwaad om scherp te blijven. Er hebben de laatste jaren allerlei veranderingen plaatsgevonden; verkeersregels zijn veranderd en er zijn nieuwe borden bijgekomen. Wie is hier echt volledig van op de hoogte? Ga maar eens bij uzelf te rade en houdt u daarbij niet voor de gek. Durft u de confrontatie met uzelf aan?

  • De ‘Hoekse en Kabeljauwse Twisten’

    Toneelgroep ‘De Menterne’ speelt op zaterdagavond 13 en 20 maart a.s. in dorpshuis de Menterne te Muntendam de ‘Hoekse en Kabeljauwse Twisten’. Dit is een blijspel in drie bedrijven geschreven door D.J. Eggengoor. Kaarten zijn op twee adressen verkrijgbaar in de voorverkoop en ’s avonds aan de zaal.

  • Theateropleiding in Muntendam!!!

    Chr. Theater Teamworks heeft na een succesvol eerste opleidingsjaar in 2008/2009 voorbereidingen getroffen voor een vervolg. Chr. Theater Teamworks biedt bij voldoende deelname met ingang van 7 april 2010 een 2-jarige opleiding aan; op het gebied van Zang, Dans en Acteren. De opleiding is bedoeld voor leerlingen in de leeftijdscategorie van 15 tot 40 jaar. Op de woensdagavond zal les worden gegeven in de Menterne in Muntendam.
    Theaterteam - Menterwolde

  • Ledenvergadering De Schrijvershoek

    Dinsdag 23 februari jl. vond de algemene ledenvergadering van buurt- en dorpsvereniging De Schrijvershoek plaats in de Broeckhof. Tijdens de mededelingen benoemde de voorzitter de statutenwijziging die in 2009 heeft plaatsgevonden. Gestart in 1996 als buurtvereniging en nu in 2009 gewijzigd naar een buurt- en dorpsvereniging. Doordat er veel vraag was van inwoners die niet in de Schrijvershoekbuurt wonen om lid te kunnen worden van onze vereniging is tijdens de algemene ledenvergadering in 2009 besloten om de statuten te wijzigen. Ook zijn de statuten gemoderniseerd.

  • 48.510 Kilo kleding en schoenen voor Humana

    Gemeente Menterwolde heeft in 2009 48.510 kilo kleding en schoenen ingezameld voor Humana. De opbrengst van de ingezamelde kleding komt ten goede aan ontwikkelingsprojecten in zuidelijk Afrika.
    Humana is een ontwikkelingsorganisatie en één van de grootste kledinginzamelaars van Nederland.
    Met de opbrengst uit onder andere de kledinginzameling in de gemeente Menterwolde ondersteunt Humana diverse structurele projecten op het gebied van onderwijs, gezondheid en economische ontwikkeling in onder andere Zambia, Mozambique, Angola en Malawi.

  • Mutsjes voor kraamvrouwen van LEDA

    Lada MenterwoldeIn 2000 hebben de regeringsleiders van de 189 landen van de verenigde naties afgesproken om vóór 2015 de grootste wereldproblemen aan te pakken. Het resultaat waren de Millenniumdoelen: 8 doelstellingen ten aanzien van armoede, veiligheid en gelijkheid. Waar wij als verloskundigen aandacht voor vragen is Milleniumdoel 5: het sterftecijfer van vrouwen in het kraambed is in 2015 met driekwart teruggedrongen. Om dit te helpen bereiken heeft de KNOV (de vereniging van verloskundigen) een project georganiseerd waarbij 25 Nederlandse verloskundigen aan verloskundigen in Sierra Leone,  Afrika, worden gekoppeld. In Sierra Leone sterft 1 op de 8 vrouwen voor, tijdens of na de bevalling. Dat moet echt anders!
    Doel is om de organisatie van de verloskundigen in Sierra Leone (SLMA) te versterken. Door dit project, Twin to Twin genaamd, geeft de Nederlandse verloskundige het belang van het terugdringen van de moedersterfte wereldwijd aan.

  • vv Meeden wil weer voetballen op zondagmiddag!

    Meeden wil komend seizoen 2010-2011 weer met een jong, fris en ambitieus eerste zondagelftal van start gaan. Hiervoor is een werkgroep opgericht die de mogelijkheden onderzoekt. Na een eerste inventarisatie bleek een nieuwe start haalbaar en binnen de werkgroep en het bestuur is er voldoende enthousiasme om de plannen verder uit te werken.

  • Gift Oranje Fonds voor de Broeckhof

    Het Oranje Fonds stimuleert ontmoetingen tussen mensen. Onder de naam ‘Toplocaties in actie’ benaderde het Fonds bestuurders en gebruikers van dorpshuizen, buurthuizen en andere ontmoetingsruimtes uit het hele land. De vraag was: kom met een idee om van uw ontmoetingsruimte een Toplocatie in Actie te maken. Dorpscentrum De Broeckhof uit Zuidbroek deed mee en ontvangt

  • “Rock in (en uut) Maiden”

    Jeugdsoos Malgré Tout heeft de reputatie van een podium waar regelmatig, later landelijk doorgebroken, bands voor een enthousiast publiek optreden. Op zaterdagavond 13 maart vindt er in de jeugdsoos Malgré Tout in Meeden een uniek evenement plaats.
    Een groep van tien, meest plaatselijke muzikanten, zal op die avond een optreden verzorgen waarbij in wisselende samenstellingen verschillende nummers worden gespeeld. Het genre is overwegend alternative rock en grunge, afgewisseld met wat lichtere muzikale kost.

  • Politiek café matig bezocht door publiek

    Alle politieke partijen die in onze gemeente meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen waren aanwezig tijdens het politiek café in dorpshuis de Broeckhof vorige week. Bijna alle lijsttrekkers waren aanwezig en ook vele verkiesbaren. Helaas viel het aantal bezoekers wat tegen. Het debat werd geleid door Paulus Wieringa, die die dag volgens eigen zeggen geen politieke voorkeur had.De lijsttrekker van iedere partij kreeg eerst de kans om de standpunten/zienswijzen van zijn of haar partij uit een te zetten en daarna kregen collega politici en burgers de kans tot het stellen van vragen cq.

  • Facelift voor Nije Hörn

    Het voormalig winkelcentrum Nije Hörn in Muntendam ziet er momenteel troosteloos uit. Het terrein tussen het gemeentehuis en het Julianaplein ligt er nagenoeg braak bij. Donderdag 25 februari zijn er plannen gepresenteerd, het lijkt de goede kant op te gaan met de toekomst van Nije Hörn. De foyer in Dorpshuis "De Menterne" zat afgelopen donderdag goed gevuld met ongeveer 85 aanwonenden en belangstellenden.
    Nije Horn - Muntendam

  • Doorbraak verkoop oude supermarkt Zuidbroek?

    Afgelopen maandag 1 maart hebben de gemeente Menterwolde en projectontwikkelaar Bogor overeenstemming bereikt over de verkoop van “pand Tepper’ in Zuidbroek.
    “Onderhandelaar Nieboer heeft goed werk gedaan”, zegt Markus Ploeger. Gistermorgen is er een bod uitgebracht waar Bogor voor 5 uur gistermiddag op zou reageren. Bogor reageerde positief en met het bedrag van € 1.050.000,- wordt de leegstaande supermarkt aangekocht door de gemeente Menterwolde. Nu kan er eindelijk een nieuwe supermarkt komen in Zuidbroek en kan de gemeente verder met de invulling van dit deel van het dorp. Op de vraag wanneer ze kunnen beginnen met het verwezenlijken van de plannen antwoord Ploeger, dat ze in week 17 het pand gaan afnemen. Verder moet er nog een schone grondverklaring komen en de gemeente moet nog een sloopvergunning aanvragen.

  • Laagstaande zon leidt tot aanrijding

    Op de Nieuweweg in Muntendam is dinsdagochtend een 31-jarige fietser uit Veendam gewond geraakt. De man had geen voorrang gekregen van een 54-jarige automobilist uit Hoogezand. Bovendien had de automobilist de binnenbocht genomen. Hij verklaarde mede door de laagstaande zon de fietser niet te hebben gezien. De fietser is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een registratie van de aanrijding.

  • Uitslag verkiezingen in Menterwolde

    Niet op 3 maart maar pas op 4 maart kwam de definitieve uitslag binnen van de gemeente Menterwolde. Velen hebben met spanning uitgekeken naar de uitslag.
    De SP, in 2006 met 2 zetels in de gemeenteraad gekozen, heeft nadat wethouder Lian Veenstra in conflict kwam met haar fractie en de menterwolmer politiek moest verlaten langs de zijlijn gestaan. De gemeenteraadsleden voor de SP gingen verder onder de naam Groep Weijer Meijer.

  • Verkiezingsuitslag gemeente Menterwolde nader bekeken

    Afgelopen nacht werd de verkiezingsuitslag bekend van de gemeente Menterwolde
    In de gemeente Menterwolde zijn in totaal 9847 kiezers opgeroepen. Hiervan zijn 5412 kiesgerechtigen daadwerkelijk ook gaan stemmen. Dit betekent dat bijna 55% van de Menterwolmers haar stem heeft uitgebracht. Nader bekeken zitten er tussen de verschillende dorpen en de verschillende stembureau’s echter zeer grote verschillen. In Muntendam was de opkomst op het stembureau in het gemeentehuis bijna 63%, Maar bij de andere twee stembureau’s in Muntendam kwamen slechts 40% van de kiezers om hun stem uit te brengen. In het stemlokaal aan de Heiligelaan zijn bijna 52% van de kiezers gekomen. Bij dorpscentrum de Broeckhof te Zuidbroek was de opkomst in Menterwolde met bijna 78% het hoogst. De inwoners van Menterwolde mochten echter in ieder stembureau in Menterwolde hun stem uitbrengen, dus is het mogelijk dat de uitkomsten niet helemaal representatief zijn voor het desbetreffende stembureau.

  • Man uit Appingedam gewond bij aanrijding

    Een 21-jarige man uit Appingedam is donderdagochtend op de autosnelweg A7 ter hoogte van Zuidbroek gewond geraakt. De Damster wilde vanaf de Rijksweg N33 de A7 oprijden en invoegen. Hij wilde direct vanaf de rechterrijstrook naar de linkerrijstrook rijden. De 21-jarige zag hierbij een achteropkomende automobiliste, een 51-jarige vrouw uit Kropswolde, over het hoofd. Door de aanrijding belandde de Damster met zijn auto in de sloot. Hij werd voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

  • Alzheimer Café Veendam

    Woensdagavond 17 maart is er weer een Alzheimer Café ditmaal in De Breehorn, Boven Westerdiep 86  te  Veendam. Iedereen die betrokken is of iets wil vragen, is van harte welkom vanaf 19.00 uur. De koffie staat klaar, het programma begint om 19.30 uur. Het Alzheimer Café is om de maand in het Woonzorgcentrum A.G. Wildervanck en MFC de Breehorn en is tevens een samenwerking met Compaen Ouderenwerk en Mantelzorg.

  • MMC voorjaarspakket

    De stichting MetMeerCultuur (MMC) organiseert cursussen, workshops en activiteiten op het gebied van cultuur in het buitengebied van de gemeenten Veendam, Menterwolde en Hoogezand - Sappemeer. MMC is een vrijwilligersorganisatie met een professioneel aanbod voor deelnemers uit de gehele regio. In het komend voorjaar worden diverse activiteiten uit het vorig pakket afgesloten en worden nieuwe activiteiten voor de komende periode gestart. Een greep hieruit: Het theaterkoor sluit met het “Queensproject” een langdurige repetitie met driestemmig zang en virtuoze bandrepertoire af.

  • Damclub Meeden

    Uitslagen clubcompetitie Oost-Groninger Dambond
    1e Klasse:
    Pekela 1 - Meeden 2
    G. Tebbenhof - H. Doedens 1-1
    H. Jager - S. Steenstra 2-0
    E. van Dijk - H. Veldman 2-0
    J.A. Prins - G. Kamminga 1-1
    Uitslag 5-3

    TOG Onstwedde 1 - Meeden 2 
    H. Heidekamp - H. Doedens 2-0
    R.H. Prins - S. Steenstra 2-0
    G. Prins - H. Veldman 0-2
    A. Kruiter - G. Kamminga 2-0
    Uitslag 6-2

  • Judoka’s in de prijzen

    14 Judoka’s hebben meegedaan aan het regioplus toernooi in het veelzijdige Sportcomplex van Sportcentrum Bruinsma te Stadskanaal. Hier deden zowel beginnende judoka’s als judoka’s die op district en nationaal nivo judoën aan mee. Drie eerste, twee tweede, een derde en een hand vol vierde, vijfde en zesde plaatsen werden er meegenomen naar Muntendam.
    Judp Ryu Menterwolde
    Eerste werden Degnet Norder, Aniek Norder en Michel de Bruin.
    Tweede werden Ricardo Grave en Elwin Johannes.

  • Judo Vereniging SHI-HAN

    Zaterdag 6 maart was er Stadskanaal bij Sportschool Bruinsma een Regio Toernooi maar deze keer voor alle judoka’s dus alle banden van wit t/m bruin. Er waren drie wedstrijdmatten waar sportief gestreden werd.
    Shihan -Zuidbroek
    Er waren meer dan honderd judoka’s. De judoka’s van SHI-HAN hebben de volgende prijzen:

  • Hartstichting Zuidbroek zoekt collectanten!

    Van 11 t/m 17 april vindt de jaarlijkse collecteweek plaats van de Nederlandse Hartstichting. Ook in Zuidbroek gaan weer collectanten op pad om geld in te zamelen, maar helaas worden nog niet alle straten bezocht. Er worden met name collectanten gezocht in de Stationsstraat, de Beatrixlaan, de Pr. Bernhardlaan, de Julianaweg en ook voor de Jac. Catsstraat en P.C. Hooftstraat. “Het is voor de collecte-organisatoren erg jammer wanneer ze de collecte niet helemaal rond krijgen”, aldus Ineke Bekkering, regiocoördinator bij de Nederlandse Hartstichting.

  • Kikker kleurwedstrijd

    Van 21 tot en met 30 maart 2010 is het weer Kikkertiendaagse. Tijdens deze 10 dagen draait het allemaal om de bekendste kikker van Nederland, namelijk Kikker uit de boeken van Max Velthuis. De bibliotheken in Menterwolde, Pekela en Veendam besteden extra aandacht aan de boeken. Er wordt een kleurwedstrijd gehouden, de filmpjes van Kikker worden gedraaid, er wordt voorgelezen en… Kikker komt op bezoek! Maar eerst mag je gaan verven, kleuren of knutselen met de Kikker kleurwedstrijd.

  • Rodeo bij BOS

    Heb je ooit een rodeostier willen berijden? Dat kan op woensdag 17 maart a.s. in de sporthal bij Van der Valk in Zuidroek. Waan je als een echte cowboy en win het gevecht met de rodeostier.
    Verder is er tumlingbaanspringen, badminton (m.m.v. badmintonver. Drop Shot '74) en bij goed weer is er tennis op de banen van tennisvereniging Aloë. Mensen van Aloë leren je de fijne kneepjes van de tennissport.
    De organisatie is wederom in handen van het BOS-team.

  • Succes voor toneelvereniging “De Deurdouwers”

    Samen met het publiek hebben de “De Deurdouwers” hun 25 jarig bestaan gevierd in de Klipheerd te Noordbroek. Men kon foto’s bekijken van de voorgaande jaren en zien welke toneelstukken zoal waren gespeeld. Dit was op zich zelf al een leuke gedachte. Op al de drie toneelavonden is het stuk ‘Wie van de drie’ gespeeld en aan de reacties in de zaal was te horen dat dit weer een goed gekozen toneelstuk was.
    Deurdouwers Menterwolde

  • Paaseieren verven en zoeken bij De Broeckhof

    Het is bijna weer Pasen, en nu hadden wij, het spelweek Team van Zuidbroek, het idee bedacht, dat het misschien voor de jeugd van Zuidbroek wel leuk zou zijn om op de woensdagmiddag 31 maart eieren te verven in De Broeckhof en die eieren op zondag 4 april, nadat wij ze verstopt hebben, te zoeken. Maar natuurlijk mag je de geverfde eieren ook gewoon mee naar huis nemen.

  • Expositie 'De Kunstkring'

    Tot 23 april exposeert schildersclub 'De Kunstkring' uit Kropswolde in het gemeentehuis. De expositie bestaat uit doeken met een verscheidenheid aan voorstellingen. Leuk om te bekijken! De expositie is te bezichtigen in de hal van het gemeentehuis tijdens de openingstijden. De kunstenaars schilderen iedere dinsdagavond in Kropswolde. Er wordt gewerkt met verschillende technieken, zoals houtskool, pastel, acryl. Voor meer informatie over deze schildersgroep kunt u contact opnemen met Liselotte Kooi, tel. (0598) 396391.
    Expositie Menterwolde

  • VVD wint fors

    Ingezonden: De VVD is er als enige partij in Menterwolde in geslaagd om meer stemmen te vergaren dan voorgaande jaren. 1242 mensen in Menterwolde stemden op de VVD. Dat is een stijging van 44% ten opzichte van 4 jaar geleden. De PvdA blijft groter, maar verloor meer dan 30% van z'n aanhang. Uit de uitslag bleek ook dat de VVD in het gebied boven de Tussenklappen onbetwist de grootste is geworden. Hiervoor willen wij u als kiezer hartelijk danken.

  • Kritisch Menterwolde slaat handen ineen

    Ingezonden: Matty en Herman slaan de handen ineen om samen een bijdrage te leveren in de gemeenteraad. Op basis van opbouwende kritiek, collegialiteit en vooral een constructieve houding willen ze zich inzetten voor de inwoners van Menterwolde. Kritisch Menterwolde dankt haar kiezers voor het in haar gestelde vertrouwen. De handen in-een. We hebben er zin in.
    Kritisch Menterwolde

  • GROENLINKS kiezers bedankt!

    Mario Post MenterwoldeAfgelopen woensdag hebben bijna 600 inwoners van onze gemeente hun stem uitgebracht op GroenLinks en er daarmee voor gezorgd dat onze twee zetels in de gemeenteraad behouden zijn gebleven. Ondanks (of dankzij???) het feit dat de top van onze lijst bestond uit louter nieuwe kandidaten heeft u daarmee vertrouwen uitgesproken in de gemeenteraadsfractie van GroenLinks. Een oprecht dank je wel aan u als kiezer is daarmee op zijn plaats. Ik ben enorm trots op Gherie ter Steege en Irene Louwrier, die het aangedurfd hebben om het stokje over te nemen van de ervaren oudgedienden Peter de Wekker, Roelof Lanting en mijzelf. En niet zonder succes! Twee zetels zijn de beloning voor een campagne waarin voorop stond dat GroenLinks een open blik heeft, gericht is op samenwerking  en op zoek is naar dat wat ons bindt in Menterwolde in plaats van wat ons verdeelt. De tijd zal leren of dit zal leiden tot coalitiedeelname of de oppositie maar in ieder geval kunt u van onze fractie een positief kritische en dus een opbouwende stijl verwachten, dat weet ik zeker!

  • Bericht van het 4 en 5 mei comité Zuidbroek

    Aan alle inwoners van Zuidbroek; Er zijn al enkele maanden verstreken sinds het comité een aanvang heeft gemaakt met de voorbereidingen maar nu is het zover dat het gestalte gaat krijgen. Nu heeft het comité uw hulp nodig.
     
    De invulling tot nu toe;
    4 mei
    In aansluiting op de dodenherdenking op 4 mei is er in dorpscentrum 'de Broeckhof' gelegenheid de expositie te bezoeken die wordt samengesteld uit materialen die in de oorlogstijd in deze omgeving werden gebruikt.

  • Vorderingen project bloeiende bosranden Noordbroek

    Gedurende de afgelopen maanden hebben de Dorps Advies Raad Noordbroek, de Stichting Behoud Natuur en Landelijk gebied en WBE Duurswold zich verenigd in een groencommissie Noordbroek. Samen met Landschapsbeheer Groningen hebben zij een plan opgesteld voor een aantal boselementen in en rond Noordbroek. Doel van dit plan is om deze bossen nog mooier en aantrekkelijker te maken voor mens, plant en dier. Het volledige bosplan is overigens te vinden op de site van de DAR Noordbroek; www.darnoordbroek.nl. Het project “B(l)oeiende bosranden” is een project van Landschapsbeheer Groningen in samenwerking met de boseigenaren.
    Noordbroek

  • Spoedreparatie N33 Zuidbroek – Veendam

    Rijkswaterstaat voert van vrijdag 12 maart 20.00 uur t/m zaterdag 13 maart 24.00 uur asfaltreparaties uit op de N33 tussen Zuidbroek en Veendam in beide richtingen. Deze reparatie is hier nodig om ontstane vorstschade te herstellen. Het gaat hier om tijdelijke maatregelen. Definitief herstel van dit gedeelte van de N33 vindt plaats wanneer de weersomstandigheden gunstiger zijn. Als gevolg van de werkzaamheden is dit gedeelte van de N33 op genoemde tijden afgesloten voor het verkeer. Het verkeer wordt omgeleid. Gele borden geven de omleidingroutes aan.

  • Waar vind je ze nog?

    Ik was aan het collecteren voor het Reumafonds. Op de Buurmasingel aanbeland zag ik dat een auto bij een twee-onder-één kap woning van de oprit afreed. Ik dacht nog: daar tref ik waarschijnlijk niemand thuis. Maar wat gebeurde. De auto stopte en een man stapte uit. Hij vroeg me of ik nog bij zijn huis langs ging met de collectebus. Ik antwoordde bevestigend. Hij trok zijn portemonnee en deed geld in de collectebus. Ik was stomverbaasd en verheugd over deze uiterst sympathieke actie. Hartelijk dank namens het Reumafonds!

    Collectant van het Reumafonds, T. van der Laan.

  • Meten is weten

    Steeds meer mensen in Nederland hebben diabetes. Een goede behandeling van diabetes is noodzaak en u kunt daaraan bijdragen.
    Diabetes (suikerziekte) is een chronische stofwisselingsziekte, waarbij de hoeveelheid suiker (glucose) in het bloed verhoogd is. Diabetes is schadelijk als het niet wordt behandeld en kan leiden tot uiteenlopende klachten en complicaties, zoals hart- en vaatziekten, schade aan organen (met name nieren) of het zenuwstelsel, blindheid en een beroerte. Reden genoeg om bestaande diabetes goed te behandelen en u kunt daaraan bijdragen.