De vakantie van zijn leven

Europa Kinderhulp zoekt vakantie gastouders voor ruim 2 weken in de zomervakantie. De feestdagen zijn achter de rug. We denken nog even terug aan de gezellige dagen aan het einde van het jaar. Voor veel ‘kwetsbare’ kinderen is het helemaal geen feest geweest. Kinderen uit Europese steden, in grauwe flatgebouwen. In een haveloze omgeving proberen zij te overleven, iedere dag weer geconfronteerd wordend met armoede en ellende.
Wat zou het mooi zijn als ook zij eens – al was het maar voor even - een onbezorgde en gezellige tijd meemaken.
U kunt hen die tijd bezorgen, liefde en aandacht, 3 keer daags eten, een veilig bedje, buiten spelen etc. etc.
Veel kinderen hebben schokkende gebeurtenissen meegemaakt, denk aan de onveilige achterstandswijken in de grote steden. Maar ook aan al die kinderen die om welke reden dan ook als ‘kwetsbaar’ worden aangemerkt.
Voor deze kinderen zoekt Europa Kinderhulp gastouders die een kind een vakantie wil bieden waar het alleen maar van heeft durven dromen. Ervaar zelf hoe intens gelukkig u een kind kunt maken.
 
Het gaat om kinderen van 5 tot 12 jaar. Als het ‘klikt’ kan het kind teruggevraagd worden tot haar/zijn 16e jaar. Omgangsnormen moet u niet meteen van deze kinderen verwachten, in de meeste gevallen is hen dit niet bijgebracht. Aan het einde van de vakantie zullen zij ook niet gauw zeggen “dank u voor deze fijne vakantie”. Dit wil echter niet zeggen dat ze het niet ontzettend naar hun zin hebben gehad.
Een zoen? Een dank u wel? Een hand bij het vertrek? Weinig kans. Een hoop kinderen kennen dit niet, ook daarom zijn ze ‘kwetsbaar’. Maar dankzij de soms jarenlange inzet van al die lieve gastouders, neemt hun kans op een beter leven ieder jaar een stukje toe.
Dat geeft hen hoop voor de toekomst. En u weet wie de toekomst heeft. Juist, de jeugd.
 
Bent u geïnteresseerd en wilt u uw hart en huis open zetten voor een kind die een steuntje in de rug kan gebruiken, neem dan contact  op met Marian Van Den Berghe, telefoon 0598-416369 of kijk op onze website www.europakinderhulp.nl daar staan ook de data van de kinderreizen.

Reactie toevoegen