Juniorcolleges in Bibliotheek Hoogezand

Op 25 april van 15:30 - 17:00 uur geeft kinderboekenschrijfster Sanne Rooseboom in Bibliotheek Hoogezand een juniorcollege over het schrijven van verhalen. Hoe kun je zelf een verhaal schrijven? Het college is geschikt voor kinderen en jongeren van 10 tot 18 jaar oud.
Kinderboekenschrijfster Sanne Rooseboom geeft juniorcollege in Bibliotheek Hoogezand
Sanne Rooseboom: kinderboekenschrijfster
Al op haar negende wist Sanne Rooseboom dat ze kinderboekenschrijfster wilde worden. En dat is gelukt! Ze schreef twee boeken over ‘Jippie’, een vrolijk land waar een chagrijnig prinsesje woont, en binnenkort komt het derde deel van haar serie ‘Het Ministerie van Oplossingen’ uit. Tijdens haar juniorcollege in Bibliotheek Hoogezand vertelt Rooseboom over de basis van een verhaal, het verzinnen van personages en het bedenken van een goed begin en einde. Daarna mogen alle schrijvers-in-de-dop zelf aan de slag met opdrachten die helpen bij het schrijven van een eigen verhaal. Meedoen? Stuur dan een mail naar i.buijs@biblionetgroningen.nl. Wees er snel bij, want vol is vol!
 
Juniorcolleges Bibliotheek Hoogezand
Het juniorcollege van Sanne Rooseboom is het laatste college uit een serie van maar liefst zes juniorcolleges. In maart en april konden kinderen en jongeren tussen de 10 en 18 jaar oud in Bibliotheek Hoogezand elke donderdagmiddag een interessant college bijwonen en nieuwe dingen leren, zoals het maken van een strip- of stop-motionverhaal en het schrijven van gedichten en columns.

Reactie toevoegen