Gezocht tenoren en bassen

In januari is het VKSO, het orkest van de Veenkoloniën, gestart met het werven van zangers voor een uniek project: de voetbalopera “Veendammer Wind”. Er hebben zich al veel zangers gemeld: enthousiaste zangers, ervaren zangers, jonge zangers, zangers met uitstraling, kortom, zangers van ieder allooi. Toch zouden er nog wat extra mannen kunnen meedoen om de bassen en de tenoren van het koor te versterken.

De voetbalopera belooft een grandioos spektakel te worden dat zijn weerga in de regio niet kent. De opera is speciaal voor deze gelegenheid gecomponeerd. Er wordt gewerkt met professionals van hoog niveau die hun wortels in de regio hebben. Het verhaal van de Veendammers en hun haat-liefde verhouding met BV Veendam wordt met een lach, een traan en een kwinkslag verteld.

De zangers die zich in het muzikale geweld van het VKSO en de opera hebben gestort zijn erg enthousiast over de repetities tot nog toe. De repetities staan onder de bezielende leiding van Lubertus Leutscher, de dirigent van het VKSO, en Cas Straatman, koorrepetitor. Dat de repetities als positief worden ervaren blijkt wel uit de reacties van de koorleden: saamhorigheidsgevoel, humor, professionaliteit, leerzaam, en dat alles in een gezellige sfeer.

Ben je zelf tenor of bas en wil je je aansluiten bij de voetbalopera of ken je een tenor of bas die mee zou willen doen? Dan is nu je laatste kans om je aan te melden voor een auditie. Je kunt een mail sturen naar koorcoördinator Ine Breet, inebreet@gmail.com om je op te geven voor de auditieronde op zondag 24 maart in het Margaretha Hardenberg Cultuurcentrum te Wildervank.

Eind juni en begin juli zijn de voorstellingen. Zoals een koorlid zegt: samen gaan we “Veendam op de kaart zetten voor de rest van Nederland”!

Reactie toevoegen