Activiteiten biblotheek Veendam

Shafaa en Heleen naar halve finale Voorleeswedstrijd

Zeventien schoolkampioenen deden woensdag 27 en donderdag 28 februari mee aan de voorrondes van de Nationale Voorleeswedstrijd van de gemeente Pekela en Veendam. De leerlingen streden om twee plekken in de halve finale.

Shafaa en Heleen naar halve finale VoorleeswedstrijdTijdens de voorronden mochten de schoolkampioenen op de voorleesstoel een fragment voorlezen uit hun zelfgekozen boek. Shafaa Kamil van OBS Noorderbreedte las succesvol voor uit het grappige boek ‘Juffrouw Pots’ van Tosca Menten. Met dit fragment won Shafaa de eerste voorronde. Een dag later werd Heleen Weisbeek  van de Mgr. Bekkersschool door de jury als beste voorlezer beoordeeld. Heleen las voor uit ‘Wie niet weg is wordt gezien’ van Ida Vos.
Halve en provinciale finale
Shafaa en Heleen doen dinsdag 12 maart mee aan de halve finale in Bibliotheek Stadskanaal. Zij zullen dan strijden voor een plekje in de provinciale finale van de Nationale Voorleeswedstrijd. Deze finale wordt gehouden op woensdag 17 april in Theater vanBeresteyn.

Belastingspreekuur in Bibliotheek
Kun je hulp gebruik bij je belastingaangifte of heb je vragen over toeslagen of kwijtschelding?  Maak een afspraak voor het Belastingspreekuur in Bibliotheek Veendam.
Voor 1 mei moet bijna iedereen in Nederland de jaarlijkse belastingaangifte invullen. Best lastig als je niet goed weet hoe dit werkt. En het is nog lastiger als je weinig geld hebt om professionele hulp in te schakelen.
In verschillende bibliotheken in de provincie organiseert Biblionet Groningen belastingspreekuren. Hier kan je langskomen met vragen rondom je belastingaangifte, het aanvragen van toeslagen en andere belastingzaken. Ook kun je gebruikmaken van computers in de bibliotheek om zelf je belastingzaken te regelen.
Belastingspreekuur Bibliotheek Veendam
Zaterdag 9 maart vindt van 10.00 uur tot 16.00 uur in Bibliotheek Veendam het Belastingspreekuur plaats. Medewerkers van de Belastingwinkel beantwoorden deze dag vragen, geven informatie en kunnen (deels) ingevulde formulieren controleren of je op weg helpen met invullen. Deelname is op afspraak en het advies is gratis.
Mensen die gebruik willen maken van het Belastingspreekuur kunnen hiervoor een afspraak maken in Bibliotheek Veendam.

Reactie toevoegen