Grunneger Veurleescup 2019

Woensdagmiddag 27 maart 2019 organiseert stichting Kostverloren al voor de 24e keer de Grunneger Veurleescup; de voorleeswedstrijd in Groninger toal voor leerlingen uit de hoogste groepen van het basisonderwijs. Dit festijn vindt wederom plaats in Der Aa-Theater in Stad, (Aa-kerkstraat 11, 9712 BD).
De jury bestaat deze keer uit Trijntje Noorloos, winnares 2018, Groninger tekstschrijver / muzikant Bert Hadders en theatermaker / docent Groninger taal en letterkunde Theo de Groot. Er zijn weer leuke verrassingen van presentator Fré Schreiber en zeer bijzondere gast is Charlie de IJscoman.
Voor iedere deelnemer is er een ‘lutje pries’, voor de eerste drie winnaars een grote kampioensbeker en verschillende prijzen*. Nummer 1 mag mee met Rondvaartbedrijf Kool op een feestelijke boottocht waar natuurlijk fris en taart wordt geserveerd!

Informatie over deze feestmiddag: Bert Huizenga, 06 - 5112 9951 bert.huizenga@netvisit.nl of Jos Rietveld 06 - 2141 2963.

*Een uitgave van de stichting Grunneger toal, ‘Beudelklouk’ en De Verjaardagskalender met Groninger recepten plus een verrassingstas van het Centrum voor Groninger Taal & Cultuur.

Reactie toevoegen