Wethouder lanceert Meedoen webwinkel

Woensdag 16 januari 2019 lanceert wethouder Peter Verschuren de Meedoen webwinkel tijdens de halfjaarlijkse themabijeenkomst van het Armoedepact. De webwinkel is het middel waarmee het nieuwe minimabeleid wordt uitgevoerd: het Meedoen Fonds. Met deze regeling wordt het voor meer mensen makkelijker om mee te doen in de gemeente.
 
Meer mensen doen mee met minder rompslomp
Door te kiezen voor een webwinkel, wil de gemeente het mensen zo makkelijk mogelijk maken gebruik te maken van het Meedoen Fonds. Wethouder Peter Verschuren hierover: “Onze inwoners hoeven hiervoor niet meer naar het gemeentehuis en ze hoeven ook geen bonnetjes meer te bewaren. Geen papieren rompslomp meer dus. Uit de ervaringen bij gemeenten die ons voorgingen blijkt dat daardoor meer mensen gebruik maken van de regeling. Ik hoop en verwacht dat dit in Midden-Groningen ook zo gaat.” Daarnaast kan een grotere groep mensen een beroep doen op deze regeling. De inkomensgrens is verschoven van 115% naar 125% van het sociaal minimum. Hierdoor kunnen nu zo’n 10.000 inwoners van de gemeente gebruik maken van deze regeling.
 
Wat biedt de webwinkel?
In de webwinkel staan producten en diensten, die het voor iedereen mogelijk om mee te doen. De variatie is groot. Zo is er de mogelijkheid om de kosten voor een schoolreisje vergoed te krijgen. Maar je kan ook bijvoorbeeld pasfoto’s laten maken, die door de gemeente vergoed worden. En je kan de contributie aanvragen van de voetbalvereniging, zwemlessen aanvragen of kaartjes voor het zwembad, muzieklessen… de mogelijkheden zijn legio. Ook het Kindpakket en Kindpakket Voortgezet Onderwijs zitten nu in de webwinkel.
 
Even wennen aan de webwinkel
Het is even wennen: naar de webwinkel in plaats van naar de balie. Voor vragen staat de helpdesk van de webwinkel paraat. Daarnaast organiseert de gemeente inloopuren voor vragen en hulp bij het doen van aanvragen. De inwoners worden hiervan op de hoogte gehouden via de gemeentelijke communicatiekanalen: gemeentepagina, website, Facebook en Twitter.

Reactie toevoegen