Komend weekend modelspoorfestijn

Evenals voorgaande jaren organiseert het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum in het laatste weekend van september weer een modelspoorweekend. Een aantal zeer interessante modelbanen is dit weekend aanwezig in het stationsgebouw van Zuidbroek. Zo ook ‘Oostmahorn’, van bouwer Theo Maris. Een baan van 540 x 150 cm die begin dit jaar voor het eerst publiekelijk te zien was. Het was de bedoeling dat Oostmahorn het laatste station aan de lijn vanuit Dokkum zou zijn maar zover is het niet gekomen. Het station is nooit gebouwd. Maar nu wel in model.
Komend weekend modelspoorfestijn in en rond het station Zuidbroek

Ook clubs zijn aanwezig om de modelspoorhobby te promoten. Zo is de ‘Varkensstaartbaan’ van modelspoorclub Ol Pait uit Nieuwe Pekela te zien.
Daarnaast is er op het stationsplein een grote buitenspoorbaan, waar kinderen zelf mee mogen rijden. Ook aan de jonge kinderen is gedacht: Zo is ‘KidsProject’ van Martin Boogaart present. Veel vermaak voor kinderen:
een grote houten treinbaan met plezier voor jong en oud.
Ook de vast opgestelde modelbaan van de Model Rail Groep Veendam is dit weekend in werking.
 
Dit alles en meer is komend weekend te bleven in het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum.
 
Het NNTTM is eigenaar van het geheel herstelde monumentale Waterstaatsstation 3e klasse uit 1865. In het station bevindt zich het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum in Zuidbroek. Het museum is iedere zaterdag en zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur en daarnaast voor groepen op afspraak.

Reactie toevoegen