Kinderboekenweekspektakel in het Kielzog

Op zaterdag 6 oktober organiseren  Kielzog Theater en de Bibliotheek het Kinderboekenweekspektakel in Hoogezand. Het spektakel bestaat uit de theatervoorstelling Dobbe en de Draak en workshops op het gebied van muziek, techniek en handvaardigheid. Alles staat in teken van vriendschap.  Dit is namelijk het thema van de Kinderboekenweek en de reden waarom het groot feest is in Het Kielzog. Kom erbij!
 
Theater en workshops
De theatervoorstelling is gebaseerd op het gelijknamige boek ‘Dobbe en de Draak’. Platland wordt al jarenlang geplaagd door een draak, hij plundert werkelijk alles. Zal het ridder Koenraad en Dobbe lukken om de draak te verslaan? En wie mag als beloning trouwen met Jade, de dochter van Koning Willen? Zowel voor als na de voorstelling kunnen kinderen zich uitleven in workshops; van voetballen met robots, vriendschapsbandjes maken van restmateriaal tot drummen. Bij de schminktafel kunnen kinderen zich laten schminken als draak, prinses óf heel iets anders.
 
Kaarten zijn te koop bij Kielzog Theater voor € 7,50 voor kinderen, voor ouders/begeleiders € 3,50 Het is de bedoeling dat kinderen onder begeleiding van een volwassene het Kinderboekenweekspektakel bezoeken. Het duurt van 14.00-17.00 uur.
 
Kinderboekenweek
Van woensdag 3 tot en met zondag 14 oktober is het weer Kinderboekenweek, hét kinderfeest van het jaar. Dit jaar staan kinderboeken over vriendschappen centraal waarbij het motto is: Kom erbij!
Vriendschap is diep verankerd in kinderboeken. De gelukzalige momenten van verbondenheid of juist het tegenovergestelde gevoel van ontreddering als het niet lukt aansluiting te vinden of als je gepest wordt, iedereen maakt het mee. Online en offline. Een overzicht van alle feestelijkheden tijdens de Kinderboekenweek staat op de website biblionetgroningen.nl/kinderboekenweek.

Reactie toevoegen