Gratis paardentramritten door Zuidbroek

Komende zaterdag, 22 september, rijdt er een heuse paardentram door Zuidbroek. Dit als onderdeel van een samenwerking tussen Buurtvereniging ‘De Schrijvershoek’ en het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum. Deze paardentramritten zijn mogelijk dankzij een financiële bijdrage vanuit de organisatie van burendag.
Gratis paardentramritten door Zuidbroek
Het promoteam van het museum is bovendien aanwezig op de Snuffelmarkt van ‘De Schrijvershoek’. Er is een informatiestand en kinderen kunnen voor een klein bedrag blikgooien en een leuk prijsje winnen. De opbrengst hiervan wordt gebruikt voor het in oude staat terugbrengen van de bijgebouwen van het station.

De Eerste Wildervankster Paardentram verzorgt het vervoer per authentieke paardentram. De paardentram maakt een tussenstop bij het museum. U kunt daar eventueel uitstappen om het museum te bezoeken (kosten niet inbegrepen) en daarbij een gratis kopje koffie/thee met koek nuttigen in het Museumcafé. Bovendien is het dit weekend de allerlaatste mogelijkheid de wisselexpositie ‘150 jaar spoor Groningen-Nieuweschans’ te bekijken. De expositie is op zondag 23 september voor het laatst te zien. Op 29 en 30 september is er het jaarlijkse modelspoorweekend en vanaf 6 oktober is de nieuwe wisselexpositie ‘Theo van den Boogaard spoort wèl’ te zien in het Zuidbroekster trein- en trammuseum. Een gewaagd uitstapje!

Het NNTTM is eigenaar van het geheel herstelde monumentale Waterstaatsstation 3e klasse uit 1865. In het station bevindt zich het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum. Het museum is iedere zaterdag en zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur en daarnaast voor groepen op afspraak.

Reactie toevoegen