Mega Piraten Festijn bijna uitverkocht

NOORDBROEK/NIJMEGEN – De laatste kaarten voor het Mega Piraten Festijn dat op zaterdag 22 september plaatsvindt in Noordbroek, zijn in de voorverkoop gegaan. “We hebben er nog enkele honderden”, stelt organisator Eddie Mensink. “En het is onze ervaring dat het in de laatste dagen erg hard gaat. Dus als je wilt gaan, wees er dan snel bij, want we verwachten in de komende dagen het ‘uitverkocht’-bordje op te kunnen hangen.”
    
Vele toppers uit de Nederlandstalige muziekwereld zijn van de partij in Noordbroek. Van Jannes tot Mooi Wark, van Lucas & Gea tot Jan Smit, van Gerard Joling tot Lytse Hille. De presentatie is in handen van Willie Oosterhuis. Het wordt het vijftiende seizoen voor het Mega Piraten Festijn. De opzet van het MPF is al jaren grotendeels hetzelfde. Een groot aantal bekende artiesten treedt op en presentator Willie Oosterhuis jut het publiek op tot volledige euforie. Willie is eigenwijs en presenteert gewoon in zijn Overijsselse dialect. En iedereen verstaat hem. De sfeer spat van het podium af! Maar de grootste artiest is het publiek zelf: zingen, in de polonaise lopen, hossen of gewoon lekker met een biertje in de hand alles bekijken vanaf een plekje bij de tap, alles kan en mag. De Mega Piraten Festijnen zijn geen feesten, het zijn vieringen. Vieringen van het piratenleven; vieringen voor de liefhebbers van deze zenders en vieringen van de (doorgaans) Nederlandstalige muziek. Mensink: “We noemen het MPF ook wel het Meezingfeest van het jaar. En niet voor niets. Iedereen die een MPF heeft bezocht, weet waarover ik het heb. Iedereen zingt mee. Verbroedering en gezelligheid; dat blijft onze insteek en daar wordt niets aan veranderd.”

Programma
Jannes, Mooi Wark, Jan Smit, Gerard Joling, René Schuurmans, Ancora, Helemaal Hollands, Evert Baptist, George Baker, Lytse Hille, Burdy, Jan Keizer & Anny Schilder, Stef Ekkel, René Karst, Marco Schuitmaker, Otto Lagerfett, John de Bever, Lesley Williams, Stevan Bloema, Belinda Kinnaer, Corry Konings, Pieter van der Zweep, Lucas & Gea, Harten 10 en Summerland. Daarnaast verzorgt Poar Neem’n een programma in een tweede, kleinere, tent. De presentatie is in handen van Willie Oosterhuis. Het terrein aan de Noorderstraat 21 in Noordbroek is geopend vanaf 18.30 uur. Het officiële programma duurt van 20.00 tot 01.00 uur.
        
Voorverkoop
Kaarten (vanaf 25 euro) zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Drogisterij Wierenga in Noordbroek; Vakgarage Heineman in Schildwolde; de AH in Siddeburen; Supercoop in Muntendam; Hekman Muziek in Winschoten en alle vestigingen van Primera. Daarnaast kan men ook kaarten kopen via www.megapiratenfestijn.nl.

Reactie toevoegen