400 Kinderen vieren duurzaamheid

Ruim 400 kinderen van zowel voortgezet- als basisonderwijs komen aanstaande vrijdag 29 juni samen op het voormalig Suikerunieterrein in Groningen, in de EM2 barn. Waarom? Vanwege de afsluiting van de Energy Challenges! Een campagne waar kinderen eigenaar worden van de energierekening van de school en zo spelenderwijs in aanraking komen met duurzaamheid en energie.
Duurzaamheid vieren met ruim 400 kinderen in Groningen!
Energie staat centraal tijdens de finale: zowel energie in de wereld als de energie van de kinderen. Op het terrein komt een markt met kraampjes van de basisscholen die laten zien aan de buitenwereld wat ze gedaan hebben. De scholen van het voortgezet onderwijs gaan presentaties geven en de jury overtuigen waarom zij de prijs moeten winnen.
Bij de finale zullen de Groningse wethouder Mattias Gijsbertsen (GroenLinks) en Gedeputeerde Nienke Homan (GroenLinks) aanwezig zijn.
Het programma start om 9.30 en eindigt rond de klok van 11.30. Er is een centraal programma gepresenteerd door hét gezicht van Energy Challenges, Raynaud Ritsma. Aan het einde van de ochtend vindt de prijsuitreiking plaats! Wij nodigen u graag uit om een kijkje te komen nemen tijdens de finale en hier te zien hoe de jeugd klaar is voor een zuinige toekomst!

Reactie toevoegen