Genieten van cultuur en culturen

Zondagmiddag 1 juli 14.00 uur hebben alle inwoners van Midden- Groningen de kans om met kopje koffie of thee, een drankje met een knabbel, en fantastisch lekkere multiculturele hapjes, gratis te luisteren, te kijken, te spelen, te dansen en te spreken met talloze cultuurmakers en politici.
U kunt in de vijfde kennisrotonde van D66, georganiseerd door de Bibliotheek, het Kielzog, D66, GroenLinks en Leefbaar Midden- Groningen, in twee rondes kennis maken met de vele culturele groepen, kunstenaars en organisatoren  die de gemeente Midden- Groningen heeft. In twee zogenaamde rotondes kiest u zelf de afslag die u aanspreekt, of u laat zich gewoon verrassen.
De kleine evenementen worden verzorgd door o.a.: Art Carnivale, henna zetten, het busmuseum, het Cultuur menu, Yoga, Bij Vrijdag, het Kielzog, Bibliotheek met media cultuur, Jos Boerjan en de Culturele Compagnie.
En deze lijst van pareltjes wordt waarschijnlijk nog langer! Daarnaast zullen vele gasten in traditionele kleding lekkere hapjes verzorgen.
Op de bovenverdieping van het Kielzog is er een tentoonstelling te zien van leerlingen van het Aletta Jacobs College en de middag wordt geopend met een bijzondere dans verzorgd door groep kinderen.

Na de rotondes hebben we een korte forum discussie. We hopen duidelijk te krijgen wat de inwoners van Midden- Groningen graag  zien als cultuur die ze samen belangrijk vinden, en wat de politiek volgens inwoners van Midden- Groningen zou moeten betekenen.

Voordat we naar de borrel gaan met Afrikaanse hapjes zal Didy Pijpker, docent van het jaar, werkzaam aan het Eemsdelta college in Siddeburen, kort vertellen hoe zij cultuur en onderwijs samenbrengt.

Alle deelnemers aan deze kennisrotonde doen belangeloos mee, en we hopen dat iedereen bij de borrel zegt dat dat niet voor niets was. Ons doel is dat de ideeën en conclusies onze kijk op het cultureel beleid voor onze gemeente verrijkt.
De inloop van deze kennisrotonde is om 13.45 uur en we starten precies om 14.00 uur in de zaal van het Kielzog. Het is gratis voor alle inwoners van Midden- Groningen en zal tot ongeveer 16.00 uur duren.

Reactie toevoegen