NightHunt en Night of the Guitars op Museumplein

Veendam - Zaterdag 7 juli staat het Museumplein in Veendam in het teken van gitaren. Om 15.00 uur begint de derde editie van de NightHunt, dé talentenjacht voor jonge gitaristen uit de regio Veendam. De NightHunt is in 2016 bedacht door Albert Boddema van Leo Music & Audio in Stadskanaal. In samenwerking met stichting Bogdike wil hij jong gitaartalent een podium bieden om hun talent te laten zien.
De aftrap wordt gegeven door Luuk Doddema uit Muntendam, winnaar van de NightHunt 2017. Vanaf 15:30 uur zullen de 12 deelnemers, allemaal jonger dan 21 jaar, optreden op het podium op het Museumplein. Na het succes van de voorgaande edities van de NightHunt is gebleken dat er nog veel talent rondloopt. En wat is er nu mooier om voorafgaand aan de Night of the Guitars al het aanstormend talent te aanschouwen? De NightHunt is dan ook voor het grote publiek erg leuk. Alle deelnemers spelen één nummer in gevarieerde genres en alles kan en mag; van een rustige ballade tot snoeiharde metal. Dit kan met een live begeleidingsband, met backingtrack of volledig solo. Het wordt een gevarieerde show vol jonge getalenteerde gitaristen. Ook voor het publiek is er dus een leuk en gevarieerd aanbod van muziek. De gitaristen strijden tegen elkaar om een prachtige hoofdprijs: een te gekke Eastman western gitaar! En een optreden in het programma Café
Martine van RTV Noord! Presentatie is in handen van Henk Schaart. Aansluitend treden de winnaars van de NightHunt 2016 op, Martijn Schuur en Mei-Lin Germs uit Stadskanaal.

Vanaf 20:00 uur gaat stichting Bogdike los met de buiteneditie van de Night of the Guitars. Een jaarlijkse muziekspektakel die zijn weerga niet kent. Muzikanten uit Veendam of gelieerd aan de Veendammer muziekscene kiezen uit hun eigen LP en CD verzameling twee van hun favoriete gitaarnummers en die worden dan in willekeurige samenstelling ten gehore gebracht. De muzikanten die mee doen zijn op gitaar: Lex Koopman, Evert Erents, Coos Grevelink, Christof Bauwens, Nick Cramer en Bé Brakke. Op bas Ad Antonisse, Hans Steneker en André van der Werf. Op drums Marcel Wolthof en Djai-Mac Wolthof. Zang Gerry Wolthof, Sandy Altman, Koos Cramer, Peter Bloem, Marianne Pruissen-van der Velde, Gina de Boer en Everhard Sprik. En op toetsen Marcel van Mook en Chris Kleine. Presentatie is in handen van Everhard Sprik.

Reactie toevoegen