Informatiebijeenkomst Kindcentrum Slochterveldweg

In het kader van het bouwen van stevige en toekomstbestendige scholen, komt in Slochteren een nieuw kindcentrum. De gemeente Midden-Groningen wil graag met haar inwoners in gesprek over de stand van zaken rondom dit kindcentrum. Daarom is er op maandag 2 juli tussen 19:00 en 20:30 uur voor alle geïnteresseerden een inloopbijeenkomst in de Duurswoldhal aan de Slochterveldweg 1 in Slochteren.
 
Nieuw kindcentrum
In het nieuwe kindcentrum wordt door verschillende partijen samengewerkt. Het gaat dan onder anderen om de drie scholen (De Kinderboom, De Ruitenvelder en CBS De Wegwijzer). Vanuit de kinderopvang zijn KidsFirst en Slochterborgje betrokken. Daarnaast wordt nog bekeken hoe de samenwerking met andere partijen kan worden vormgegeven. De locatie naast de Duurswoldhal aan de Slochterveldweg is gekozen als locatie voor het nieuwe kindcentrum. Om het kindcentrum te mogen gaan bouwen is een wijziging van het bestemmingsplan nodig.
 
Informatiebijeenkomst
Wij kunnen ons goed voorstellen dat de komst van een nieuw kindcentrum in Slochteren vragen oproept. We kunnen nog niet op alle vragen antwoord geven. Toch willen we nu al graag met de inwoners van Slochteren in gesprek. We willen weten waar de bewoners vragen over hebben en hoe ze het liefst geïnformeerd willen blijven. Ook laten we de eerste plannen zien. Tijdens de inloopbijeenkomst zijn verschillende partijen aanwezig: de projectleider, de architect, vertegenwoordigers van de scholen en de kinderopvang en initiatiefnemers van de kindertuinboerderij.
 
Scholenprogramma
Om in de hele gemeente stevige en toekomstbestendige scholen te krijgen, moet nog een lange reis afgelegd worden. Sommige scholen worden verstevigd en anderen worden nieuw gebouwd. In dit omvangrijke programma is er in een aantal gevallen ook voor gekozen om meerdere scholen in één gebouw onder te brengen. Dat geldt ook voor Kindcentrum Slochteren. Wilt u meer weten over de projecten binnen het scholenprogramma? Kijk dan eens op de website van gemeente Midden-Groningen onder het thema ‘Aardbevingen’ bij ‘Scholenprogramma’.

Reactie toevoegen