Eigen CD opnemen in Wildervank

Van 4 t/m 16 juni 2018 organiseert AE audio productions uit Muntendam weer de Open Opnameweken. Tijdens deze weken kun je professionele opnames laten maken voor je eigen CD of YouTube video. Producer Arnoud van der Laan wil hiermee solisten, koren en ensembles de kans bieden om voor een vriendelijke prijs hoogwaardige opnames te maken.
Eigen CD opnemen in Wildervank
De Opnameweken vinden plaats in de Grote Kerk in Wildervank. Deze kerk heeft een fantastische akoestiek en Van der Laan neemt er dan ook regelmatig op. “Het is een hele fijne ruimte om in te werken”. De deelnemers zijn weer bijzonder gevarieerd en komen uit het hele land. Zo komt uit Den Haag en Utrecht de muziekgroep Dragonfly wereldmuziek opnemen. Hierin speelt o.a. percussioniste Boudine van Slobbe, die bekend is van de slagwerkgroep Slagerij van Kampen. Een dag later klinkt er Keltische muziek van GallimauFries uit Friesland, komen de koperblazers van het Klein Orkest Rolde en worden er operastukken opgenomen door sopraan Henriëtte de Groot uit Duitsland. Zoals gebruikelijk komen er ook weer veel koren, waaronder: Popkoor Funism, De Esborgzangers en het Nedersaksisch Vocaal Ensemble. Martijje Lubbers komt met haar kinderkoor naar de Grote Kerk.

“Als je gewoon een leuke opname wilt maken voor jezelf, familie en vrienden ben je uiteraard ook van harte welkom” merkt Arnoud op. "Iedereen kan meedoen. Zo deed er al eerder een meisje mee, die een piano-CD maakte voor de verjaardag van haar Opa".

Er kunnen dagelijks opnamesessies worden gereserveerd tussen 09:00 en 22:00 uur. De minimum boeking is een uur, maar de meeste deelnemers komen twee uren of langer. Er kunnen ook video-opnames worden gemaakt met meerdere camera's en daar wordt ook veel gebruik van gemaakt. Veel deelnemers plaatsen het als demo op hun website of YouTube b.v. en via social media worden de filmpjes veel bekeken en doorgestuurd.

Voor één van de eerdere deelnemers pakte dit wel heel goed uit. Annette Scholten is professioneel celliste en begon een paar jaar geleden met het spelen van de lame sonore (zingende zaag). Door het filmpje die we van haar en haar pianiste Nanke Flach maakten  bij de Opnameweken, werden ze uitgenodigd voor een tournee door Amerika, waarbij ze o.a. optraden in de prestigieuze Carnegie Hall in New York. Terug in Nederland volgden er optredens in het Concertgebouw in Amsterdam, maar ook op het festival Zwarte cross. Voor het komende jaar staat een tournee door Azië op de planning.

Belangstellenden kunnen zich nog aanmelden. Meer informatie over de opnameweken staat op de website http://www.ae-audio.nl/opnameweken.html

 

Reactie toevoegen