Zonne-energie voor Tennisclub Muntendam

Muntendam - Tennisclub Muntendam beschikt over vijf all weatherbanen die het hele jaar bespeelbaar zijn. Om onbeperkt tennissen betaalbaar te houden, is het als vereniging belangrijk de kosten zo laag mogelijk te houden. Als de banen tijdens de avonduren gebruikt worden, is er natuurlijk veel licht nodig. Dit is een behoorlijke kostenpost, de lampen verbruiken enorm veel stroom. Al vrij snel was duidelijk dat de vereniging zonnepanelen zag als een duurzame oplossing voor het grote energieverbruik.

Het bestuur heeft onderzocht hoe ze tot een zuinige en milieubewuste oplossing konden komen. De tennisclub heeft een partner gevonden in de Energiecoöperatie SunBrouck. Voorzitter Eilt Abee: “Wij hebben Sunbrouck benaderd omdat wij op ons eigen park niet de gelegenheid hebben voor het plaatsen van zonnepanelen. Op deze manier kunnen we toch ons stroomverbruik verduurzamen tegen jaarlijks lagere kosten. Mede dankzij een financiële bijdrage van Leader, kon de investering worden gedaan. Door de subsidie van Leader is de huidige terugverdientijd van de zonnepanelen nog ongeveer zes jaar. Door dit soort maatregelen bereid tennisclub Muntendam zich voor op de toekomst. “

Inmiddels heeft het bestuur plannen om te bezien of men door het vervangen van de tennisbaanverlichting door energiezuinige verlichting in de toekomst nog meer besparingen kan doorvoeren. Penningmeester Frans Nuninga: “Tennisclub Muntendam is dus kostenbewust en duurzaam, op die manier maken wij het mogelijk om gedurende het hele jaar lekker buiten te sporten voor slechts € 75,00 per jaar. Dat maakt dat de tennisclub in Muntendam kan blijven bestaan, wat uiteindelijk goed is voor de leefbaarheid van het dorp.”

Meer informatie of lid worden van TCM: www.tennisclubmuntendam.nl

Reactie toevoegen