Het Meedoen fonds; Praat mee!

Met ingang van 1 januari 2019 worden oude regelingen voor inwoners met een laag inkomen van de voormalige gemeenten Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde vervangen door het Meedoen fonds van de gemeente Midden-Groningen.
Wethouder Peter Verschuren nodigt mensen met een laag inkomen uit om tijdens één van de drie bijeenkomsten op 6 juni met hem in gesprek te gaan over het nieuwe Meedoen fonds.

Enkele kernpunten van het Meedoen fonds legt wethouder Verschuren uit: “Tot nu toe konden alleen inwoners met een inkomen tot 110% van het sociaal minimum deelnemen en dat is nu uitgebreid met 125%. Ook worden voortaan de volledige kosten vergoed tot een bedrag van 200 euro per persoon per jaar en gaan we werken met een webshop. Daarin krijgen de mensen een tegoed waaruit ze de kosten van culturele, sportieve en maatschappelijke activiteiten kunnen betalen. Lidmaatschap van een sportvereniging bijvoorbeeld, maar ook laptop of fiets voor een kind dat voor het eerst naar de middelbare school gaat. Voor die kinderen is het tegoed overigens fors hoger dan 200 euro.”

Verschuren wil voordat de gemeenteraad zich over de voorstellen buigt er graag met de inwoners van Midden-Groningen over in gesprek gaan. Dat gebeurt op de volgende drie bijeenkomsten op 6 juni:

13.00 uur in Dorpshuis Kolham - ’t Mainschoar
Hoofdweg 81-a 
9615 AB Kolham

15.30 uur De Menterne 
Julianaplein 1
9649 BX Muntendam

19.00 uur Woldwijckcentrum
Pleiaden 21
9602 KD Hoogezand

De gemeenteraad van Midden-Groningen neemt op 21 juni een besluit over de plannen voor het nieuwe Meedoen fonds.

Reactie toevoegen