Nieuw inzamelvoertuig

Wethouder Peter Verschuren heeft vorige week de sleutel overhandigd aan chauffeur Jancko Boonstra van de wagen onder toeziend oog van o.a. de beladers. 
Nieuw inzamelvoertuig
Dit nieuwe inzamelvoertuig is RDW goedgekeurd en helemaal aangepast aan de huidige arborichtlijnen. Hiermee hoopt de gemeente dat hun medewerkers tot aan hun pensioen dit werk kunnen blijven doen. Daarom ook is de laadbak dertig centimeter lager dan die van de vorige voertuigen. Het voordeel hiervan is dat de beladers minder hoog hoeven te tillen, waardoor ze veel minder belast worden dan voorheen.
Ook is op een praktische manier rekening gehouden met het werk dat gedaan wordt met de wagen.
Zo zijn de banken nu met leer bekleed, zodat alles goed schoon gehouden kan worden. Daarnaast verbruikt de nieuwe wagen minder energie dan haar voorganger. 
Al met al kunnen de chauffeur en beladers, allen in dienst via de sociale werkplaats van de gemeente, met deze wagen voor de dag komen.
 
Er wordt nog wel wat blik opgehaald met het voertuig, echter sinds dit jaar mag blik bij de zakken in met plastic afval. Het wordt daarom minder. Het opgehaalde glas wordt naar een recyclebedrijf afgevoerd. 
Ook nemen de mannen klein huishoudelijk afval mee (handformaat). De helft hiervan gaat naar de kringloop en de andere helft naar een verwerkingsbedrijf.  

Reactie toevoegen