Open dag bij Dallinga Zuidbroek

Zaterdag 2 juni wordt er een open dag georganiseerd bij Dallinga Zuidbroek, ter gelegenheid van een 30 jarig bestaan. In 1988 is Dallinga, na een grote brand opgestart, in een loods met een klein winkeltje erin. We zijn toen begonnen met eigen geteelde aardappelen, groente en wat aangekocht fruit. Inmiddels is de winkel al een aantal keren vergroot en gemoderniseerd.

Sinds kort hebben we ook gesneden groenten in het assortiment opgenomen en beginnen we binnenkort met de verkoop van biologisch vlees van Arkema Noordbroek.

Vele jaren later worden er nog steeds aardappelen en groenten geteeld voor de ‘winkel’ maar ook voor Aviko en Avebe. Ook voor de consumptie worden aardappels geteeld; Bildstar, Doré en Frieslander.
Niet alleen de aardappelen hebben een hoge prioriteit, er wordt ook winterpeen verbouwd. De winterpeen wordt op locatie gespoeld en verpakt.
In totaal wordt er zo’n 100 hectare geteeld bij Dallinga met als hoofdmoot de aardappelen en de winterpeen.
Tijdens de open dag is het bedrijf te bezichtigen, kan er op het land gekeken worden, indien mogelijk en zijn er diverse standjes en proeverijen, ook is er van alles te doen voor de kinderen en zijn er natuurlijk veel leuke aanbiedingen op deze bijzondere dag.
Graag zien we u op zaterdag 2 juni 2018 .

Reactie toevoegen