Mevr. Tonkens viert haar 100ste verjaardag

Noordbroek - Mevrouw J. Tonkes-Hollé werd afgelopen vrijdag 100 jaar. Zij is geboren in Muntendam en heeft daar ook het grootste deel van haar hele leven gewoond. Even een uitstapje naar Meeden voor een aantal jaren en nu sinds afgelopen zomer woont ze in de Lijwiekstee. 
Mevr. Tonkens viert haar 100ste verjaardag
Het bevalt haar hier best, het personeel is heel aardig en haar deur staat altijd open voor iedereen die een praatje wil maken. Mevrouw heeft 25 jaar gewerkt bij een assurantiekantoor, is 25 jaar vrijwilligster geweest op het zuigelingenbureau en maar liefst 30 jaar vrijwilligster bij de bibliotheek. 
 
Maar zij zit ook nu zeker nog niet stil. Ze breidt en haakt veel en heeft onlangs leren glasverven. Ze is groot fan van Sven Kramer en ze gaat ieder jaar met haar dochter naar het Thialf stadion. Ze is druk met haar i-pad, leest altijd de krant en volgt graag actualiteitenrubrieken op tv. 
Vol trots vertelt ze dat haar vader veldwachter (politieagent) was in Muntendam en haar helaas overleden man een heel goede autoverkoper is geweest.
Natuurlijk waren haar dochter en schoonzoon deze dag bij haar en ook burgemeester Munniksma kwam langs met de felicitaties en een mooie bos bloemen. 
Ook heeft mevrouw Tonkes een mand vol felicitatiekaarten gekregen.
 

Reactie toevoegen