SPAR Noordbroek GROEIT

Inmiddels al bijna 6 jaar geleden kwamen ondernemersechtpaar Martin en Maya Kroon naar Noordbroek om hun Spar winkel te openen. Na een moeizame eerste jaar, zijn de ex-Pekelder en zijn vrouw de afgelopen jaren gegroeid én hebben een steeds steviger positie verworven in het dorp. Martin verteld: “Naast het exploiteren van een supermarkt, willen wij ook dat de leefbaarheid in ons prachtig dorp gehandhaaft blijft. Daar zetten wij, ons team en vele collega ondernemers uit het dorp zich dagelijks hard voor in.  
SPAR Noordbroek GROEIT

Iedere dag open van 7-20 en op zondag van 10-18 uur. 365 dagen per jaar incl. feestdagen. Echter zaken als vergrijzing, een nationale bestempeling tot krimpgebied, alsmede liggend in aardbevingsgebied vormen ook een decor van bedreiging voor onze supermarkt in het kleine, knusse én hechte gemeenschap in het Groningse dorp. Maya vult aan: “De bank is een paar jaar geleden vertrokken uit Noordbroek. De tegenslag door het vertrek is overwonnen om sinds afgelopen jaar, na jaren van onderhandelen, de geldautomaat succesvol terug te halen in de winkel in het dorp”. Tevens zinspeelt de actieve ondernemer om ‘iets’ te doen qua vervoer voor mensen die slecht ter been zijn. Dit onder de noemer om zoveel mogelijk te helpen, te ontzorgen én te ontlasten. Ouderwetse service en persoonlijk contact. Iets wat niet altijd overal vanzelfsprekend is. Zaken waar wij ook in de winkel rekening mee houden. Wat de klant wenst bestellen wij. De klant is Koning. Naast een supermarkt met verrassend veel assortiment voor een dorpswinkel heeft Spar Kroon een slijterij, PostNL balie, dagelijks verse bloemen van Feenstra’s Pyramide, ruim assortiment biologische en glutenvrije producten, een bakkerij met hoogwaardige ambachtelijke producten van Bakker Beukeveld uit Groningen. Meerdere keren per dag wordt er bij ons afgebakken. Wij focussen ons steeds meer op vers, maar vooral door onderscheidende producten. Zoveel mogelijk lokaal of in het Groningse regionaal ingekocht. Fruitbedrijf Bosschaart, Slagerij Kuipers, Knols koek… om maar een paar te noemen. Martin: “Als er iets is waar wij ons momenteel volledig op richten, betreft het met name onze nieuwe maaltijden lijn, die vers, lang houdbaar en attractief geprijsd is. Onze bezorgservice via Cor Sinnema’s SSS, bezorgt in Midden-Groningen en deels daar buiten. Met name ouderen en bedrijven maken gebruik van onze maaltijden abonnement. Bezorgen wij zelfs tot in de koelkast eventueel samen met overige winkel producten. Via onze website online kan men bestellen en zelfs boven € 50,- besteed, GRATIS bezorgd. Met deze hoogwaardige en kwalitatieve maaltijden kunnen wij uitstekend wedijveren met de gevestigde maaltijdenbezorgers”. De Spar biedt van vegetarisch tot glutenvrij en van zoutarm tot gemalen aan. Voor elk wat wils. 
Martin tot slot: “Ondanks eerder aangehaalde bedreigingen kent onze winkel in Noordbroek qua percentage, één van de hoogste bindingen van alle dorpswinkels van Spar in Nederland. Trots maakt direct plaats voor realiteit, want Martin & Maya beseffen als geen ander dat leefbaarheid van een dorp gezamenlijk moet worden onderhouden én gedragen door haar bewoners, alle overige ondernemers, alsmede initiëren van initiatieven en de aanwezigheid én continuïteit van een nieuwe school, gehuisvest in het MFC te Noordbroek. Leefbaarheid is niet vanzelfsprekend. 
 
Dat doe je met én voor elkaar!

Reactie toevoegen