Kennisshoppen voor vrijwilligers

Slochteren - Voor alle vrijwilligersorganisaties in Midden-Groningen wordt dinsdagmiddag 27 maart in Slochteren een laagdrempelige Inloop Informatiemarkt georganiseerd. In Partyschuur Edsersheerd kunnen ze bij diverse ondernemers praktische adviezen en allerhande informatie inwinnen die vrijwilligers nodig zijn voor het functioneren van hun vereniging, stichting, project of maatschappelijk initiatief.

De Informatiemarkt wordt georganiseerd door de Midden-Groningse Uitdaging. De Midden-Groningse Uitdaging is een bedrijvennetwerk waarbinnen ondernemers zich inzetten voor de leefbaarheid in de regio.
De aanwezige ondernemers zijn experts op het gebied van juridische kwesties, financiën, de inzet van vrijwilligers en publiciteit en promotie. Door het samenbrengen van de verschillende experts kunnen de vrijwilligers in één keer tegelijk op diverse terreinen komen kennisshoppen. Met de opgenomen kennis kunnen verenigingen, stichtingen en maatschappelijke initiatieven beter functioneren en makkelijker hun doelen bereiken.

Gericht vragen stellen
De deuren van de Inloop Informatiemarkt gaan open om 15.45 uur. Het programma begint om 16.00 uur met een kort welkomstwoord van wethouder Jaap Borg. Vervolgens kunnen de vrijwilligers tot 18.00 uur in gesprek gaan met de deskundigen en hen heel gericht vragen stellen. Daarbij is er voor de bezoekers ook alle gelegenheid om onderling met elkaar te sparren over de uitdagingen die ze als vrijwilliger tegenkomen.

Een aantal ondernemers zal een flitspresentatie verzorgen, waarbij ze kort en krachtig ingaan op één specifiek onderwerp.

Reactie toevoegen