Leesbevordering op dr. Aletta

Dr. Aletta Jacobs College en Bibliotheek Hoogezand werken samen aan de leesbevordering in het Voortgezet onderwijs. Een voorbeeld hiervan is het schrijversbezoek van Kasper peters voor leerlingen van havo 2 op maandag 22 januari.

Op de basisschool bestaat veel aandacht voor lezen: zowel het technische aspect als het plezier in lezen.  In het voortgezet onderwijs worden hoge eisen gesteld aan de leesvaardigheid van leerlingen. Begrijpend lezen is een complexe vaardigheid die belangrijk is bij alle vakken en die in het algemeen sterk samenhangt met schoolsucces. Op allerlei manieren wordt ook op het voortgezet onderwijs aan de leesvaardigheid gewerkt.
 
Elk cursusjaar stellen de docenten Nederlands  in samenwerking met educatiespecialist van de Bibliotheek in het kader van taalbeleid een programma samen zodat alle klassen in aanraking komen met taal en mediawijsheid in allerlei vormen. Het eerste onderdeel in 2018 is het schrijversbezoek van Kasper Peters. Hij is  naast dichter ook prozaschrijver, dramaturg en toneelspeler. Tot nu toe verschenen van hem bij Uitgeverij Passage zijn poëziedebuut Hellevaartsdagen, de bundel Kanaalkoorts en het eenmalige literaire tijdschrift De Wasknijper. Hiervoor deed hij samen met zijn vader Ton Peters de eindredactie.

Reactie toevoegen